Salah inn i eksklusiv Liverpool-klubb etter dobbel mot Brighton

(Brighton & Hove Albion – Liverpool 1–3) Liverpool fikk en drømmestart med to mål etter åtte minutter, men ble så kraftig presset av Brighton. Da dukket Salah opp på et hjørnespark og sikret seieren med et hodestøt.

 • Simon Zetlitz Nessler

Det var Salahs 100. målpoeng i Premier League for Liverpool.

Salah rager ikke mer enn 175 centimeter over bakken, men egypteren løp seg effektivt fri fra markeringene da Andy Robertson slo inn et hjørnespark etter 76 minutter. Dermed fikk Salah god tid til å styre headingen mot mål, og egypteren satte kontant inn ligamål nummer 19 denne sesongen.

– Vi trente på det i går og for to dager siden. Endelig kunne Robbo gi meg en målgivende pasning, sa Salah til Sky Sports etter kampslutt.

Salah er med det tre mål bak Jamie Vardy på toppscorerlista, men insisterer på å ta det kamp for kamp i jakten på toppscorertittelen.

28-åringen har nå notert seg for 100 målpoeng i Premier League for Liverpool på kun 104 kamper, fordelt på 73 mål og 27 målgivende pasninger.

Det er kun Michael Owen, Robbie Fowler og Steven Gerrard som har klart det samme for Liverpool i Premier League (fra 1992 og utover) tidligere, skriver Opta.

les også

Klopp: – Disse spillerne skal få medalje, om jeg skal produsere dem selv

Det siste kvarteret hadde Liverpool god kontroll på seieren, og sesongens Premier League-mester har dermed fremdeles gode muligheter til å bikke 100 poeng, etter det som var sesongens 30. seier.

– Det var en tøff kamp mot en vanskelig motstander. VI fortjente tre poeng, men de var modige. Vi startet veldig bra og avsluttet veldig bra. Innimellom ga vi dem litt for mange sjanser, sa Liverpool-trener Jürgen Klopp til TV 2 etter kampslutt.

Liverpool står nå med 92 poeng på 34 kamper, og fremdeles gjenstår det fire kamper av Premier League-sesongen.

Manchester City er det eneste laget i Premier League-historien som har nådd 100 poeng tidligere, noe de akkurat klarte i 2017/2018-sesongen.

KAMPENS FØRSTE: Salah satte inn Liverpools første mål etter seks minutter. Foto: Daniel Leal Olivas/NMC Pool / PA Wire

Før start var Neco Williams det store samtaleemnet. 19-åringen fikk starte sin første Premier League-kamp, og noe overraskende på venstrebacken istedenfor Andy Robertson.

Han og Liverpool fikk også en drømmestart. Allerede etter åtte minutter hadde laget fra Merseyside scoret to ganger, begge etter å utnyttet feil fra Brighton-forsvaret.

Naby Keïta var sentral ved begge anledninger. Ved det første målet snappet han ballen fra Davy Pröpper inne i 16-meteren, og serverte fint Mohamed Salah. Egypteren satte ballen trygt i mål, og sørget dermed for at Liverpool var i ledelsen allerede etter seks minutter.

To minutter senere brøt Keïta en pasning på midten etter godt Liverpool-press. Ballen ble raskt spilt opp til Salah, som la igjen til kaptein Jordan Henderson. Fra 20 meter skrudde han skuddet forbi Mathew Ryan og inn i mål.

DOBLET: Jordan Henderson satte inn Liverpools andre mål. Foto: Cath Ivill/NMC/Pool / GETTY POOL

Liverpool så dermed ut til å ha full kontroll på seieren, men Brighton jobbet seg inn i kampen. Derfor var det også fullt fortjent da Leandro Trossard knallet inn reduseringen like før pause.

Også i andre omgang var det flere sjanser begge veier, men det var Liverpool som utnyttet sjansene. Etter 76 minutter kom Salah fint frem på nærmeste stolpe på et hjørnespark, og stanget ballen enkelt inn i mål.

Egypteren hadde en ny stor sjanse på overtid, men headingen fra seks-syv meter gikk like over mål.

På slutten kom også James Milner inn for Jordan Henderson. Ifølge statistikknettstedet Opta er han nå på femteplass over spillere med flest Premier League-kamper med sine 536 kamper. Kun Gareth Barry (653), Ryan Giggs (632), Frank Lampard (609) og David James (572) har flere.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City382639102356781
3Manchester United381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Liverpool FC
 3. Brighton & Hove Albion FC
 4. Mohamed Salah

Flere artikler

 1. Liverpool snublet i rekordjakten: – Føles som et tap

 2. Her ryker poengrekord-håpet etter grove forsvarsfeil: – Vi fikk som fortjent

 3. Egyptisk drømmetreff sendte Villa over streken for første gang på 144 dager

 4. Pluss content

  Siste runde i Fantasy Premier League: Disse 11 vil gi deg flest poeng

 5. Manchester City kan utsette Liverpools gullfest etter uavgjort

Fra andre aviser

 1. Salah-dobbel avgjorde: Liverpools rekordhåp lever fortsatt

  Aftenposten
 2. Dette øyeblikket har Liverpool-fansen ventet på i 30 år: – Vi har fortjent det

  Aftenposten
 3. Dette øyeblikket har Liverpool-fansen ventet på i 30 år: – Vi har fortjent det

  Fædrelandsvennen
 4. Liverpool snublet i jakten på Premier League-rekord

  Aftenposten
 5. Liverpool snublet i jakten på Premier League-rekord

  Bergens Tidende
 6. Liverpool snublet i jakten på Premier League-rekord

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder