Stortalentet med to nye mål da United herjet: – Fantastisk målscorer

(Manchester United – Bournemouth 5–2) Mason Greenwood (18) ledet an med to mål da angrepsspillerne herjet hjemme mot Bournemouth.

 • Simon Zetlitz Nessler

To mål av Greenwood og ett mål hver fra Marcus Rashford, Anthony Martial og Bruno Fernandes gjorde at Manchester United ikke ga seg før Bournemouth-keeper Aaron Ramsdale hadde sluppet inn fem mål.

Det er første gang Manchester United har scoret fem mål i en Premier League-kamp på hjemmebane siden de vant 5–0 mot Wigan andre juledag 2011.

– Jeg er veldig fornøyd med dagen. Det var en kamp som Stretford End ville likt, sier Ole Gunnar Solskjær til BT Sport etter kampen.

Greenwood har nå scoret åtte mål i Premier League denne sesongen, og 18-åringen høstet nye lovord fra sjefen etter to strøkne scoringer i lørdagens kamp.

– Han er en fantastisk målscorer, som jeg har sagt mange ganger. Som du sa, så var øyeblikkene målene kom på i dag veldig viktige for oss. Spesielt det andre målet, du vet jo at han har en god venstrefot, men jeg tror forsvarerne må tenke på utsiden også, for han har en god høyrefot også, sier Solskjær.

– Han er veldig talentfull. Vi vil bruke han så godt som vi kan, og gi ham stadig flere minutter.

Med seieren er Manchester United nå ubeseiret i de siste 16 kampene (alle turneringer), og overtok i noen få timer den viktige fjerdeplassen. Etter Chelseas seier hjemme mot Watford er Manchester United nede på femteplass, to poeng bak London-laget.

– Vi fokuserer bare på neste kamp. Det er Aston Villa i neste kamp. Vi får noen dagers hvile siden vi ikke spiller før på torsdag, så det passer oss bra. Etter det kommer kampene tett, så vi vil bruke denne tiden godt og være klar for innspurten, sier Solskjær.

HERJET: Mason Greenwood (venstre) satte inn to mål i Uniteds 5–2-seier. Foto: PETER POWELL / POOL

– Det spiller ingen rolle hvem som scorer så lenge vi sikrer oss poeng. Mason og Anthony har vært i knallform. Det er alltid positivt for et lag at angriperne scorer. De har vært strålende hele sesongen, så det er viktig å stå på nå til slutten av sesongen, sier Rashford i et intervju med BT Sport etter kampen.

Kampen startet riktignok ikke strålende for Manchester United. Junior Stanislas slo først en sylfrekk tunnel på United-kaptein Harry Maguire, før han omtrent fra dødlinja skrudde den på innsiden av David De Gea etter 16 minutter.

Derfra og ut handlet det meste om hjemmelaget på Old Trafford. Mason Greenwood utlignet etter 29 minutter, før Marcus Rashford kaldt og rolig sendte United i ledelsen fra straffemerket seks minutter senere.

Anthony Martial vil ikke være dårligere enn angrepskollegaene, og på overtid fikk han ballen ute ved sidelinja. Franskmannen dro seg innover i banen, og fra 20 meter skrudde han ballen lekkert opp i lengste kryss.

– Drømmescoring, var den enkle dommen til TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

les også

Solskjær tror på thrilleravslutning: – Kommer til å bli livsviktig

SIKKER: Joshua King reduserte til 3–2 tidlig i den andre omgangen. Foto: Dave Thompson/NMC Pool / PA Wire

Andre omgang startet også dårlig for Manchester United. Først satte Junior Stanislas ballen i stolpen, før dommer Mike Dean etter en grundig VAR-sjekk pekte på straffemerket etter 49 minutter da innbytter Eric Bailly handset. Joshua King var trygg fra 11 meter, men Bournemouths håp om en snuoperasjon forsvant raskt.

Fem minutter senere økte nemlig Greenwood ledelsen igjen. 18-åringen dro seg fint inn i boksen, og satte skuddet herlig tilbake i lengste med høyrefoten. Stortalentet har dermed scoret åtte mål i Premier League denne sesongen og totalt 15 mål i alle konkurranser.

les også

Solskjær om Greenwood-sammenligning: – Han er langt foran meg

Bruno Fernandes har enda ikke tapt med Manchester United siden vinterens overgang, og portugiseren viste igjen klasse da han på lekkert vis satte et frispark i mål fra 18 meters hold. Fernandes hadde også to målgivende pasninger i kampen, og har dermed seks mål og fem målgivende pasninger på ni kamper i Premier League.

les også

Legende: «Uniteds DNA» er tilbake med Solskjær

Manchester United er nå ubeseiret siden de tapte 2–0 hjemme mot Burnley 22. januar i den 24. serierunden. Ole Gunnar Solskjærs mannskap har siden spilt 16 kamper i alle konkurranser, som har resultert i tolv seirer og fire uavgjorte kamper. Formpilen har pekt stikk motsatt retning for Leicester, som lå 14 poeng foran United etter runde 24.

Leicester tok en kjærkommen seier hjemme mot Crystal Palace lørdag, men er nå kun tre poeng foran Manchester United med fem serierunder igjen i kampen om Champions League-plassene.

Leicester ligger dermed fremdeles på tredjeplass, med Chelsea og Manchester United like bak.

Langt verre er det for Bournemouth, som ligger nest nederst på tabellen. Riktignok er det bare ett poeng opp til Watford på sikker plass, men klubben fra sørkysten har tapt alle sine fire kamper i Premier League etter coronapausen.

Premier League

SVUTMP
1Leicester City330012489
2Liverpool33009459
3Everton33008359
4Aston Villa22004046
5Arsenal32016426
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Manchester United
 2. Premier League
 3. AFC Bournemouth
 4. Joshua King
 5. Ole Gunnar Solskjær
 6. Bruno Fernandes
 7. Marcus Rashford

Flere artikler

 1. Vidunderbarnet Mason Greenwood hylles: – Den beste avslutteren jeg har sett

 2. Festfotball og Fernandes-dobbel – nå er Manchester United ubeseiret på 15 kamper

 3. Manchester United røk ut av Europa League: – Det beste laget tapte

 4. Solskjær: – Ingen av spillerne mine er filmere

 5. Hylles etter CL-plassen: – Et enormt øyeblikk for Solskjær

Fra andre aviser

 1. United-tenåringen får eksperter og medspillere til å måpe: – Minner meg om Solskjær

  Aftenposten
 2. Nytt målshow fra Solskjærs supertalent – United uten tap siden januar

  Aftenposten
 3. Nytt målshow fra Solskjærs supertalent – United uten tap siden januar

  Fædrelandsvennen
 4. Kritisert Manchester United-angriper herjet og scoret et etterlengtet hat trick

  Aftenposten
 5. Kritisert Manchester United-angriper herjet og scoret et etterlengtet hat trick

  Bergens Tidende
 6. Kritisert Manchester United-angriper herjet og scoret et etterlengtet hat trick

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no