Foto: terje pedersen

Kristiansund ydmyket et Sarpsborg 08 i poengnød: - Feid av banen

(Kristiansund - Sarpsborg 08 4–0) Kristiansund herjet med et Sarpsborg 08 i poengnød i nedrykksstriden hjemme på eget kunstgress.

Jørgen Ryggvik Karlsen

Et Sarpsborg 08 i nedrykksstriden som kun hadde sluppet inn tre mål de siste fem serierundene før oppgjøret borte mot Kristiansund søndag, kunne ta et steg mot fornyet Eliteserie-kontrakt med seier borte mot Kristiansund.

Slik gikk det imidlertid ikke. Etter å ha blitt utklasset hele 4–0 borte mot Kristiansund befinner Sarpsborg 08 seg på 13.plass med 28 poeng med to serierunder igjen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Vi blir feid av banen. De skaper overtall over hele banen og vi er ikke gode nok, sa en tydelig skuffet Sarpsborg 08-trener Geir Bakke til Eurosport like etter kampslutt, før han fortsatte:

– Men jeg tror ikke vi skal analysere oss ihjel. Prestasjonen i dag var altfor dårlig, så vi får nullstille. Vi må legge slike kamper hvor veldig lite fungerer bak oss og muligens hive de over bord og se videre.

Nå er det kun ett fattig poeng ned til Mjøndalen på kvalikkplass og to poeng til Godset på direkte nedrykk for Bakkes menn.

– Det var ikke godt nok i dag. Vi er skuffet over å ikke komme på toppnivå idag. Vi må koste det bort, for det kommer nye matchballer, sa Bjørn Inge Utvik til kanalen og sikter blant annet til når Haugesund kommer på besøk neste uke.

– Den blir helt avgjørende, svarte Bakke på spørsmål om Haugesund-oppgjøret er nøkkelen til Eliteserie-overlevelse.

KBK med initiativ

I Kristiansund-leieren var det naturlignok bedre stemning for Christian Michelsen som gjorde flere endringer før kampstart.

– Det var en herlig kamp og godt å se energien til gutta, sa KBK-trener Christian Michelsen til Eurosport.

Da hadde han sett mannskapet sitt tidlig ta initiativ og allerede etter 13 minutter sendte Jesper Isaksen Kristiansund i ledelsen. Amahl Pellegrino lobbet fri Isaksen i gjestenes sekstenmeter.

En noe heldig Isaksen dro seg forbi både Bjørn Inge Utvik og Niklas Gunnarsson, før han plasserte ballen kontrollert i lengste hjørne til 1–0.

– Det er nok ikke den fineste scoringen, men mål er mål, sa målscorer Isaksen til Eurosport.

Femten minutter senere doblet et effektivt hjemmelag ledelsen.

KBK-keeper Serigne Mbaye satte hurtig i gang mot Pellegrino på venstrekanten etter en dødball.

Med en lang touch tok Kristiansunds toppscorer seg forbi Jonathan Lindseth og satte fart på skøytene før han skar innover i banen. Fra nesten dødvinkel prøvde venstrekanten å slå inn i feltet.

Ballen traff en uheldig Alexandre Letellier i Sarpsborg-buret som styrte ballen i egen stang og til 2–0.

Fullførte ydmykelsen

Etter hvilen fortsatte kampbildet i samme spor slik som den første ble avsluttet. Sarpsborg kom på noen visitter, men skapte ikke en eneste målsjanse gjennom 90 miutter. Derfor var det fortjent da Christoffer Aasbak økte ledelsen da kampuret viste en drøy time.

Venstrebacken tok med seg ballen fremover i banen og prøvde lykken fra like utenfor sekstenmeteren. Via et Sarpsborg 08-ben gikk ballen utagbart over Letellier og til 3–0.

Fem minutter senere snurret Flamur Kastrati rundt med midtstopper Utvik. Angriperen tok med seg ballen i sekstenmeteren før han løftet blikket og spilte fri Sondre Sørli som enkelt kunne bredside inn 4–0.

Dermed endte det 4–0 til Kristiansund som scoret åtte mål på de siste to hjemmekampene.

– Vi jobber for offensiv sprudlende, rask og fremoverrettet fotball hver dag, så det er nydelig å se, sier Michelsen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder