FOTBALLFAN: Pave Frans har uttalt at han er fotballinteressert og at han holder med argentinske San Lorenzo de Almagro. Her mottar han en Messi-drakt utenfor Vatikanet i 2013. Foto: Vatican Media / REUTERS

Paven har talt: Messi er ikke Gud

Barcelona-stjernen Lionel Messi (31) er blitt «beskyldt» for å ha overnaturlige evner på fotballbanen, men pave Frans mener man ikke kan si at landsmannen er Gud.

Det var den spanske TV-verten Jordi Evole som benyttet muligheten da han intervjuet lederen av Den katolske kirke og monark i Vatikanstaten.

– Er det vanhellig å si at Messi er Gud? spurte La Sexta-programlederen.

– I teorien er det det, man kan ikke si det. Jeg tror ikke det, tror du? svarte pave Frans.

– Ja.

– Ikke jeg.

I hjemlandet Argentina er befolkningen stolte av at både paven og kanskje tidenes beste fotballspiller er fra deres land.

les også

Stor VG-kåring: Derfor er Messi verdens beste

les også

Latinamerikanere jubler for ny pave: - Vi har Messi og vi har paven

I «Lille Buenos Aires» i Miami brøt det ut spontan applaus og jubelrop da seniordekanen i Vatikanet i 2013 kunngjorde at den nye paven kommer fra Argentina.

– Nå har vi Messi og vi har paven, sa kaféeieren Gabriela Pisquariello til AP – og henviste til Barcelonas stjernespiss Lionel Messi.

MØTTES: Paven fikk et oliventre i gave av italienske Gianluigi Buffon (t.v.) og argentinske Lionel Messi i august 2013. Foto: HO / OSSERVATORE ROMANO

– Folk sier «Gud» som de sier «jeg beundrer deg». Folk sier «han er en gud med ballen», det er en populær måte å uttrykke seg, sa paven i intervjuet med La Sexta.

– Men se hvordan han spiller da? spurte Evole.

– Selvsagt, han bringer glede, men han er ikke Gud, slo paven fast.

les også

Messi-statistikken som knuser alle

Lionel Messi har vært i fyr og flamme denne sesongen. I den hjemlige serien har Messi banket inn 31 mål på 27 kamper, noe som gir et snitt på 1,15 mål per kamp.

Luis Suárez er nestemann på listen, med 18 mål.

Barcelona og Messi møter Ole Gunnar Solskjær og Manchester United i Champions League-kvartfinalen neste uke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder