JUVELEN: Det forventes store ting av Mason Greenwood (t.h.) i Manchester United. Her er han med Ole Gunnar Solskjær etter en kamp mot West Ham i april. Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Her er stjerneskuddene Solskjær vil satse på: – Jeg har alltid gjort det sånn

MANCHESTER (VG) Europa League-gruppespillet gir Ole Gunnar Solskjær (46) en god mulighet til å gi flere unge talenter verdifull kamperfaring. Her er de mer eller mindre ukjente stjerneskuddene som kan få sitt gjennombrudd denne høsten.

– Hvis ikke du kaster dem inn, så får du ikke vite hva du har. Jeg ser ingen annen måte å gjøre dette på. Jeg har alltid gjort det sånn der hvor jeg har vært. Det er min tro som manager å gi ungdommen en sjanse, sier Ole Gunnar Solskjær.

les også

Solskjær imponert over Haaland – kommer med spiss-råd

I høst får han for første gang som Manchester United-manager mulighet til å «lufte» troppen sin i mange tellende, men antatt enklere kamper: Seks kamper i Europa League, der motstanderne er innenfor rekkevidde i form av Astana, AZ Alkmaar og Partizan Beograd, i tillegg til spill i ligacupen, der Rochdale fra nivå tre er motstander på onsdag i neste uke.

Nordmannen var langt mer åpenhjertig enn vanlig på spørsmål om startoppstillingen sin da han møtte pressen dagen før hjemmekampen mot kasakhstanske Astana. Faktisk avslørte manageren at både Axel Tuanzebe (21) og Mason Greenwood (17) får sjansen fra start, og det er grunn til å tro at flere av troppens mindre kjente navn kan få en mulighet til å skinne.

Her kan du se hvordan Solskjær imponerte under onsdagens trening:

Arsenal, som møtte Chelsea i Europa League-finalen forrige sesong, satset også svært ungt i gruppespillet av turneringen, der flere uerfarne tenåringer fikk prøve seg, men etter hvert som konkurransen spisset seg til, stilte de med et mer og mer erfarent lag.

På spørsmål om han kommer til å operere på samme måte, svarer Solskjær:

– Hvert laguttak vil være avhengig av hvem som er friske og tilgjengelige, og hva som er neste kamp. Det er ikke hugget i stein at denne turneringen blir for ungguttene, det er bare avgjørelser som må tas fra gang til gang. Slike endringer er en del av livet som fotballspiller og -trener.

les også

Slik forklarer Solskjær trenden som vekker oppsikt

Uansett er det grunn til å tro at det store publikum vil bli bedre kjent med noen av disse stjerneskuddene fra og med torsdag klokken 21.00, når det TV 2 Sport 1-sendte oppgjøret mot Astana sparkes i gang:

Mason Greenwood (17)

Spiss-sensasjonen er talentet det knyttes størst spenning til i Manchester United for tiden. Han startet sin første Premier League-kamp mot Cardiff i mai, scoret flere mål i sesongoppkjøringen og har fått noen innhopp denne høsten.

– Han er en av de beste avslutterne jeg har sett, sier Solskjær om 17-åringen som har bøttet inn scoringer for klubbens reserve- og ungdomslag de siste årene.

les også

Uniteds stjerneskudd forbløffer: – Lar seg ikke skremme av noe

Axel Tuanzebe (21)

Midtstopperen startet sin første Manchester United-kamp allerede i 2017 under José Mourinho, men har stort sett vært på utlån til Aston Villa siden den gang. Prestasjonene hans under sommerens oppkjøring var så imponerende at Solskjær valgte å beholde ham.

– Vi vet at han kommer til å være en stor, stor del av denne klubben i fremtiden. Han har nok imponert meg mer enn jeg forventet, sier Solskjær, som mener unggutten også kan brukes på midtbanen og som høyreback.

FÅR STARTE: Axel Tuanzebe ble lovet startplass av Ole Gunnar Solskjær under onsdagens pressekonferanse. Foto: Martin Rickett / PA Wire

Tahith Chong (19)

Den driblesterke, nederlandske kantspilleren har fått noen innhopp, inkludert under mirakelkvelden i Paris i Champions League, men venter fortsatt på sin første kamp fra start for Manchester United. I sommer kunne han forlatt klubben på lån, men Solskjær ønsket å beholde ham, og Chong tok utfordringen.

– Når alt kommer til alt, så er det opp til meg. Jeg må levere og ta hver sjanse manageren gir meg, sa han nylig til nederlandske medier.

En stor sjanse kan komme torsdag mot Astana.

TALENT: Tahith Chong er ansett som et av de største talentene i Manchester United. Her er han i full sving mot PSG i Champions League. Foto: Soccrates Images / Getty Images Europe

Angel Gomes (19)

Den 168 cm høye offensive midtbanespilleren har stort sett trent med Solskjærs førstelag hele året, men spilletiden har begrenset seg til to korte Premier League-innhopp på totalt 25 minutter. Med tanke på Uniteds mangel på alternativer i rollen som offensiv midtbanespiller bør det riktignok være muligheter for denne sjanseskapende og kreative spilleren.

– Han er veldig talentfull. Du kan se at han er en ekte fotballspiller: Han har godt blikk, tar gode avgjørelser og har kjappe ben, sier Juan Mata om Gomes ifølge Express.

MINSTEMANN: Angel Gomes (nummer to fra venstre) er en liten, kjapp og kreativ spiller som trives best offensivt på midtbanen. Foto: John Peters / Manchester United

James Garner (18)

Solskjær ga den defensive midtbanespilleren Premier League-debuten mot Crystal Palace på våren. Etter kampen sammenlignet han 18-åringen med den mangeårige United-spilleren Michael Carrick, som nå er en del av Solskjærs trenerteam.

– Han har en stor fremtid. Han er støpt i samme form som Michael Carrick. Det legger press på ham å sammenligne ham med Carrick, men sånn er det å være i Manchester United, sa Solskjær.

Siden det ene minuttet mot Palace har det riktignok ikke blitt mer spilletid for den 2001-fødte spilleren. Europa League er en perfekt mulighet til å gjøre noe med det.

NY CARRICK: James Garner (t.v.) har fått være med Manchester Uniteds førstelag på tur flere ganger under Ole Gunnar Solskjær. Her sammen med Mason Greenwood. Foto: Eamon and James Clarke / Eamonn and James Clarke

Charlie Wellens (16)

De britiske journalistene klødde seg i hodet da en ukjent unggutt dukket opp på treningsfeltet til Manchester United onsdag formiddag. 16-åringen er sønnen til den tidligere fotballspilleren Richie Wellens, som også ble oppfostret i Manchester United. Posisjonen hans er sentral midtbane. Det er lite trolig at han kommer til å få spilletid for førstelaget denne sesongen, men han fikk være med på trening dagen før Astana-oppgjøret.

– Det er det vi gjør noen ganger, setter dem til å trene med førstelaget for å få en liten smak på det. Jeg kjenner faren hans. Charlie er en veldig god fotballspiller. Det var en stor dag for ham å trene med oss, forklarer Solskjær.

NYKOMMER: Charlie Wellens på sin første trening med Manchester Uniteds førstelag. Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder