AVKLEDD: En skuffet David Luiz konstaterer at Arsenal kun får med seg ett poeng fra bortekampen mot Watford. Foto: BEN STANSALL / AFP

Arsenal totalslaktes etter historiske tall: – Sjokkerende

Arsenal-forsvaret får knallhard medfart i britiske medier etter å ha blitt fullstendig avkledd av tabelljumbo Watford.

31 er tallet som trolig skaper alvorlige bekymringer for Arsenal-manager Unai Emery dagen etter at laget hans rotet bort en 2–0-ledelse til 2–2 borte mot Premier Leagues sisteplass Watford, som spilte sin første kamp etter å ha sparket sin manager Javi Gracia og hentet tilbake Quique Sánchez Flores.

les også

United-stjernen forklarte seg etter Solskjær-stikk

31 er antallet avslutninger Watford presterte mot Arsenal, som kun hadde syv målforsøk i løpet av den vidåpne søndagskampen. Det er den verste noteringen som er registrert for Arsenal siden statistikkbyrået Opta begynte å telle i 2003.

– Det er rett og slett uakseptabelt for en klubb på størrelse med Arsenal. Ja, de har falmet det siste tiåret, men de er fortsatt Arsenal, og å tillate 31 avslutninger er sjokkerende, skriver den anerkjente kommentatoren Henry Winter i The Times.

Etter fem serierunder er Arsenal, med 96 avslutninger imot, det laget som har sluppet til klart flest skuddforsøk – ikke bare i Premier League, men også når man inkluderer La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1.

– Jeg skrek til TV-skjermen flere ganger, sier Arsenal-legenden Martin Keown til BBC.

les også

Slik forklarer Solskjær trenden som vekker oppsikt

Baklengsmålene var av det pinlige slaget: Først scoret Tom Cleverley etter et klumsete balltap av Sokratis Papastathopoulos i et forsøk på å spille seg ut bakfra, så scoret Roberto Pereyra på en straffe som David Luiz på klønete vis hadde laget.

– Alarmklokkene bør ringe for Emery. Han må komme seg på treningsfeltet og få orden på ting, sier Keown.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool98102171425
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal94321312115
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder