Haaland skrev CL-historie: – Alle i laget elsker ham

SALZBURG (VG) (Red Bull Salzburg – Genk 6-2) Erling Braut Haaland (19) startet Champions League-karrieren med et historisk målshow i storseieren over Sander Berges (21) Genk.

– Erling er en enkel og god gutt. Alle i laget elsker ham og han smiler alltid. Vi nyter å ha han rundt oss, sier Salzburg-manager Jesse Marsch.

Bare spanske Raúl og Manchester United-legenden Wayne Rooney har scoret Champions League-hat trick i yngre alder enn 19-åringen fra Jæren, ifølge statistikkbyrået Opta. Begge var 18 år. Nå er Haaland inne på den prestisjefylte topp tre-listen.

– Jeg tror alle så at det han leverte i dag var spesielt. Det er ikke normalt for en 19-åring å spille sin første Champions League-kamp på den måten. Hans attitude, mentalitet og hurtighet er bare unikt synes jeg, sier lagkamerat Maximilian Wöber til VG.

les også

Haaland hylles over hele Europa: – Han har det meste

Tent før start

Her i Salzburg virket den 194 centimeter høye kraftpakken fra Bryne heltent allerede på oppvarmingen, der han bokstavelig talt klappet i takt til låtene som ble spilt på massive Red Bull Arena.

100 sekunder etter avspark banket Haaland også inn sitt første Champions League-mål, før han fulgte opp med to nye scoringer før pause.

I ekstase

Hver gang Haaland satte ballen i mål, fyltes arenaen av en eksplosjon av følelser. Mens rundt 32.000 østerrikere skrek av glede, løp Haaland rundt som en stolt villmann.

Først i det 2. spilleminutt, så i det 34. og for siste gang i det 45. Da han ble byttet ut 20 minutter før slutt, var stillingen 6–2. Og hele stadionen reiste seg for å applaudere nordmannen av banen.

les også

Napoli senket Liverpool igjen etter kjempetabbe fra van Dijk

For første gang på 25 år var Salzburg med i Champions League, og Haaland passet på at klubbens gjensyn med Europas gjeveste fotballcup vanskelig kunne blitt mye bedre.

2. oktober venter Liverpool, som tapte 0–2 mot Napoli, på Anfield.

– Vi må fokusere på neste kamp i ligaen, så må vi etter hvert tenke på Liverpool. Alt er mulig. Du så Ajax i fjor. Det hadde vært gøy å bli «nye Ajax»,men det er gode lag i gruppen, så det blir hardt. Men alt er mulig, sier Haaland.

– Aldri hatt noen som ham

Red Bull Salzburg-supporterne Diana, Chri og Dani beskrev begeistringen de har for Haaland overfor VG i pausen. Da hadde de sett spissen score mål nummer 15, 16 og 17 for sesongen – i det som bare var hans 9. kamp.

– Haaland er helt fantastisk. Vi har aldri hatt en spiller som ham før, som er så ung og så god. Han kommer bare til å bli bedre og bedre. Han kommer til å spille for en av de aller største klubbene i verden etter hvert, forteller Red Bull Salzburg-entusiasten Dani.

les også

Napoli senket Liverpool igjen etter van Dijk-tabbe

Supporterne fikk også se sørkoreanske Hwang Hee-chan, ungarske Dominik Szoboszlai og kaptein Andreas Ulmer score for hjemmelaget.

Selv om Berge jobbet iherdig på Genk-midtbanen, ble det derfor en tung debut for Asker-gutten.

Europas heteste målscorer

En gjennomgang VG har gjort av UEFAs topp 15-rangerte ligaer, viser samtidig at Haaland er Europas mestscorende spillere denne sesongen.

I seriesammenheng har 19-åringen puttet 11 ganger. Det er det ingen andre som kan matche. Hele listen kan du se her:

1. Braut Haaland (Salzburg) Østerrike - 11 mål (7 kamper)

2. Wilczek (Brøndby) Danmark - 8 mål (9 kamper)

3. Lewandowski (Bayern) Tyskland - 7 mål (4 kamper)

4. Agüero (Man. City) England - 7 mål (5 kamper)

4. Abraham (Chelsea) England - 7 mål (5 kamper)

5. Malen (PSV) Nederland - 7 mål (5 kamper)

5. Komlisjenko (Boleslav) Tsjekkia - 7 mål (5 kamper)

6. Moraes (Sjakhtar) Ukraina - 7 mål (7 kamper)

7. Sjomurodov (Rostov) Russland - 7 mål (9 kamper)

7. Sobolev (Sovetov) Russland - 7 mål (9 kamper)

8. Pizzi (Benfica) Portugal - 6 mål (5 kamper)

9. Berardi (Sassuolo) Italia - 5 mål (2 kamper)

10. Lestienne (Standard Liége) Belgia - 5 mål (3 kamper)

11. Dembélé (Lyon) Frankrike - 5 mål (4 kamper)

11. Gerard (Valencia) Spania - 5 mål (4 kamper)

11. Cissé (Alanyaspor) Tyrkia - 5 mål (4 kamper)

12. Vellios (Atromitos) Hellas - 3 mål (2 kamper)

*Spillerne er rangert etter antall scoringer. Ved like mange mål, er de med færrest kamper satt høyest.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder