Ranheim-treneren om Adegbenro: – Han må være en av de beste spillerne i Eliteserien

TRONDHEIM (VG) (Ranheim-Rosenborg 2–3) Da Ranheim trodde de hadde sikret ett poeng, dukket Alexander Søderlund opp på riktig sted til riktig tid, og sørget for at Rosenborg fortsatt er best i byen.

Erik Eikebrokk

– Mike slår et fantastisk innlegg. Da var det bare å stupe inn. Det var deilig å hjelpe laget på den måten. Det var godt å se den gå inn, sier matchvinneren til VG.

Det var Søderlund som avgjorde, men det var Samuel Adegbenro - banens beste - som fikk flest lovord under og etter kampen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Sånn som han har vært i de siste kampene må han være én av de beste, om ikke den beste, i Eliteserien. Jeg skal ikke sette noen børs på han, men han er en fantastisk spiller, sier Ranheim-trener Svein Maalen til VG.

Stupheading

«Lillebror» Ranheim slo tilbake to ganger, og så ut til å sikre seg ett poeng i hjemmekampen mot «storebror» Rosenborg. Så – tre minutter før slutt – stupheadet Søderlund inn seiersmålet på Mike Jensens innlegg.

– Det var deilig å score, ikke fordi jeg bommet på en sjanse før, men fordi vi vant kampen. Vi skapte en del sjanser. Det var nok en spennende kamp for de som så på tenker jeg, sier Søderlund.

Rosenborg-trener Eirik Horneland var fornøyd med tre poeng, men misfornøyd med måten Rosenborg fremstod på i perioder.

– Det var viktig for oss å vinne her i dag. Vi vinner fortjent. Det var en del bra, men i noen perioder faller vi for langt ned. Vi siger for langt tilbake og mister initiativet i kampen. Vi blir mer gjenkjennbare fra kamp til kamp. Det er gledelig.

På halvannen sesong i Eliteserien, har Maalen og Ranheim fortsatt til gode å slå storebror.

– Vi har hatt sånn krisemøte vi nå. Det kan hende jeg blir truet med å måtte gå av nå. Neida. Vi spiller ingen dårlig kamp. Vi spiller mot et godt lag som vinner fortjent, en bra utgave av Rosenborg med mye løpskraft og bra organisering. Hadde vi spilt opp mot vårt beste, kunne vi vunnet i dag, sier Maalen.

Samuel i storform

Foran fullsatt stadion sendte Adegbenro bortelaget i ledelsen etter 27 minutter, sekunder etter at Mike Jensen burde gjort det. Danskens skudd sneiet stolpen, og Ranheim så ut til å slippe med skrekken.

Det gjorde de ikke i sekvensen etterpå. Ranheim-keeper Even Barli satte i gang langt, men ballen kom i umiddelbar retur. Søderlunds geniale flikk – eller heldige touch – spilte Adegbenro gjennom alene med keeper Barli.

VG Live Ranheim v Rosenborg minutt for minutt

Selvmål før pause

Minuttet før pause lyktes endelig hjemmelaget i å skaffe seg rom på høyre kant. Den iherdige Ola Solbakken spilte ballen tilbake til kaptein Mads Reginiussen, som slo inn på første touch.

Ballen landet hos indreløper Magnus Blakstad, som kom stormende inn mot mål. Blakstads skudd gikk via Vegar Eggen Hedenstad, satte keeper André Hansen ut av spill, og trillet i mål.

Lekehumør

Fra start av i andre omgang sørget Adegbenro for mer av et samme. Ranheims høyreback Øyvind Alseth fikk virkelig kjørt seg i perioder. Det tok ikke lang tid før det straffet seg.

Seks minutter ut i omgangen vant Rosenborg ballen lavt, og gikk direkte i angrep på venstre. Adegbenro satte fart på, og hele Ranheim-forsvaret rygget.

Adegbenro fintet innover, tok seg utover, og slo inn fra dødlinjen. Fra høyre ving kom vingkollega David Akintola stormende, og knuste oppasser Alexander Foosnæs i hodeduellen.

Mot slutten av andre omgang ble Adegbenro liggende nede å holde seg til låret. Han ble så erstattet av Gjermund Åsen, men forteller etter kampslutt at det ikke skal være snakk om noe alvorlig.

– Jeg kjente litt før kampen når jeg skøyt, og kjente det samme nå. Likevel følte jeg meg klar til å fortsette, men treneren ville jeg ikke skulle ta sjanser, sier 23-åringen.

Joker

Men Ranheim ga ikke opp. Syv minutter før slutt kom Ivar Sollie Rønning inn for Michael Karlsen – i et rent spissbytte.

To minutter senere avsluttet innbytteren perfekt etter strålende angrepsspill på venstre.

Men det var før Søderlund fikk det siste ordet.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder