Odd på tabelltopp: – Tror ingen tenker på gull

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm - Odd 0–3) Dag-Eilev Fagermos menn har danset seg helt opp til tabelltopp, og han kan ikke huske å ha trent et bedre Odd-lag.

– Jeg tror ikke noen tenker på gull. Vi er et topplag nå, og vi har spilt ganske mange kamper, så nå er er ikke tilfeldig. Nå må vi beholde laget. Greier vi det, må vi bli i toppen, sier en sedvanlig småhes Fagermo etter kampen.

Han beskriver seieren på Åråsen som nær perfekt, at det var klasseforskjell, og nå leder Odd Eliteserien med tre poeng før Molde møter Viking mandag kveld. Fagermo kan ikke huske et bedre Odd-lag siden han tok over i 2008.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det er nok det beste Odd-laget jeg har trent. Vi hadde gode lag i ’14 og ’16, da vi tok medalje, men jeg tror toppnivået her er enda bedre. Nå har vi en fin blanding av sult og erfaring, sier han.

Han gjentar mantraet om at de måtte gjennom et generasjonsskifte etter medaljen i 2016, som førte til et par anonyme plasseringer, et skifte de ikke kunne «kjøpe seg ut av». Nå er Odd igjen et topplag.

– Jeg tror Molde er den største utfordreren i toppen. Jeg tippet Rosenborg som seriemester, det kan hende jeg må bite i meg den, men de kan komme og vinne ti på rad.

– Du tør ikke avskrive dem helt?

– Nei.

Gress-kritikk

Gressdekket på Åråsen fikk nok en gang mye kritikk, og Fagermo mente Lillestrøm burde fått poengtrekk (!) for forfatningen på gressmatta.

Det tok imidlertid kort tid før Fagermo fikk annet å tenke på. Torgeir Børven beholdt roen både da han spilte opp Vebjørn Hoff, som ble lagt i bakken av unggutten Josef Baccay, og da han knallhardt ekspederte straffesparket nede ved stolperoten etter to minutter.

Marko Maric i Lillestrøm-buret gikk rett vei, men kunne intet gjøre. Nå er Børven toppscorer alene, med sine syv nettkjenninger.

– Vi har fortsatt bare spilt ni kamper, og det er en lang vei frem. Jeg har satt et mål om femten målpoeng og minst ti av dem mål, så det vært en veldig god start, sier Børven.

les også

Rosenborg slapp med skrekken mot Mjøndalen: – Vi er ikke friskmeldt

Smarason-annullering

Thomas Lehne Olsen var nær en drømmescoring minuttet senere, men brassesparket tvang frem en like god prestasjon fra Sondre Rossbach.

Så kom dommer Tore Hansen igjen i fokus, da han annullerte scoringen til friskmeldte Arnor Smarason. Islendingen dempet ballen perfekt, men brukte for mye av armen, mente dommeren.

Lillestrøm hadde ikke mye mer å by på, og i den andre omgangen gjorde Odd som i første omgang: scoret tidlig. Hjørnesparket fra Elba Rashani var godt nok slått, det, men Lillestrøm-målvakt Maric satte seg selv ut av spill og lot Steffen Hagen stange inn i det åpne målet.

les også

Godset lar seg ikke stresse i trener-jakten

Og da Sander Svendsens upresise skudd styrte via Daniel Pedersen og i mål til 3–0, var det tydelig at det var gjestenes dag.

– Dette var en nær optimal bortekamp. Det er til slutt klasseforskjell, sier Fagermo kategorisk.

Odd er på tabelltopp, har toppscoreren, mens Lillestrøm går inn mot derbyet med Vålerenga uten seier på fire kamper.

– Det er tungt, og andre omgang er nok en gang en elendig gjennomført omgang. Dette kan vi ikke være bekjent av, men det finnes ikke en bedre kamp enn derbyet å snu det på, sier LSK-spiss Lehne Olsen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder