SUSPENSJON: Agent Mino Raiola (til venstre) her sammen med sin klient Zlatan Ibrahimovic i Manchester i 2017. Foto: Eamonn and James Clarke / Eamonn and James Clarke

Pogba-agent suspendert: Kan velte flere storoverganger

Den omstridte stjerneagenten Mino Raiola (51) har fått en tre måneders overgangssuspensjon. Det kan få konsekvenser for flere spillere på hans stjernespekkede klientliste.

Forrige uke kom dommen fra FIFA om at Raiola er blitt tildelt en tre måneders suspensjon, og dermed nektes å ta del i overganger.

Karantenen gjaldt først for kun Italia, men har senere blitt utvidet til hele verden, og varer frem til 9. august. Det er dagen etter at overgangsvinduet i Premier League stenger. Overgangsvinduet i de andre europeiske ligaene er åpent litt lenger.

Raiola har anket dommen, som i praksis vil bety at han ikke kan forhandle frem noen overganger til Premier League denne sommeren, om dommen skulle bli stående.

les også

Pogbas agent til angrep på Scholes: – Noen må snakke for ikke å bli glemt

Paul Pogba er en av spillerne på «den forhatte agentens» klientliste. Ole Gunnar Solskjærs midtbanestjerne har blitt nevnt i en sammenheng med en overgang vekk fra Manchester United.

Ajax sitt stoppertalent Matthijs de Ligt representeres også av Raiola, og Ajax-sportssjef Edwin van der Sar har uttalt at 19-åringen drar videre denne sommeren. Trolig er Barcelona neste stoppested.

Men disse eventuelle overgangene kan dra ut i tid om de fortsetter med Raiola som agent. Skal stjerneduoen skifte klubb før 9. august, må de enten representere seg selv i forhandlingene med ny klubb, eller bytte agent.

les også

Zlatans superagent inn i spillet rundt Erling Braut Håland

Marco Verratti har også Raiola som agent. Men ifølge Daily Mail har han uttalt at han uansett blir i PSG.

Den 51 år gamle agenten har i mange år også representert Zlatan Ibrahimovic.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder