LONDON CALLING: Guro Reiten, her under landslagstrening sammen med trener Martin Sjögren, har signert for den engelske storklubben Chelsea. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Guro Reiten klar for Chelsea: – Summen vi får er knapper og glansbilder

LSK Kvinners måldronning Guro Reiten (24) bytter beite etter sommerens fotball-VM og blir lagvenninne med Maren Mjelde (29) og Maria Thorisdottir (25). Lillestrøm skal sitte igjen med i overkant av 100.000 kroner.

 • Jens Friberg
 • Øyvind Herrebrøden

Artikkelen er over ett år gammel

– Det er jo sykt kult, og jeg gleder meg veldig, selv om hodet mitt er i VM. Chelsea blir en kul utfordring, og det er en av de beste klubbene i Europa, sier Reiten til VG, som sier hun har fulgt sin egen magefølelse i valget.

Blåtrøyene kom helt til semifinalen av Champions League i år. Da røk de til slutt ut for Lyon, etter et knepen 2–3-tap sammenlagt.

– De har troen på meg, og de har mange gode spillere. Det er kamp om plassene, mer enn jeg er vant til, og den utfordringen er jeg nødt til å ta. Det er bare positivt, sier Reiten.

Spekulasjonene har vært mange og langvarige rundt hennes fremtid, landslagssjef Martin Sjögren har antydet at hun burde ut av Norge for å utvikle seg enda mer. Nå har hun altså forlatt redet til Kanarifuglene.

– Jeg har alltid sagt at jeg vil spille i utlandet, og dere i pressen har spurt i halvannet år om når jeg skal reise ut. Ja, jeg kommer til å tjene litt bedre enn i Lillestrøm, men det er ikke det som betyr noe, sier Reiten på spørsmål om de økonomiske betingelsene.

Knapper og glansbilder

Hun hadde kontrakt med Lillestrøm ut året, og dermed var ikke Lillestrøms forhandlingskort de sterkeste. 1. mai kom den første konkrete henvendelsen, og avtalen har vært klar noen dager, så forhandlingene pågikk en måneds tid.

– De har vært veldig greie og veldig enkle. Vi ble fort enige, opplyser LSK Kvinners styreleder Trond Vidar Sørensen til VG.

Han vil ikke si noe om overgangssummen, som ifølge VGs kilder ligger rundt 10.000 pund, som igjen betyr snaut 120.000 kroner.

– For en spiller av Guro Reitens kvalitet er summen vi får som knapper og glansbilder. Hadde hun hatt to år igjen av kontrakten, hadde vi satt ny overgangsrekord. Spilleren hadde ønske om å dra dit, og med et halvår igjen, vil ikke vi være dem som stikker kjepper i hjulene for henne, sier Sørensen.

Reiten har vært toppscorer i Toppserien for LSK Kvinner to sesonger på rad, i tillegg til inneværende, etter at hun kom til Romerike i 2017. På Fotballfesten i fjor fikk hun hele tre priser.

– Kan skinne

Chelsea er har allerede de norske landslagsspillerne Maria Thorisdottir og Maren Mjelde i troppen, og førstnevnte la ut denne velkomsten til sin nye lagvenninne på Twitter:

Overgangen blir gjennomført 15. juli, etter at Norge er ferdig med det kommende verdensmesterskapet i fotball, som 24-åringen sier er fokus de kommende ukene. Overgangen blir også godt tatt imot av den anerkjente manageren Emma Hayes.

– Guro er en av de mest talentfulle kreative spillerne i verden og hun blir et supert tilskudd til klubben vår. Hun har med seg mentaliteten og personaliteten til å skinne i Chelsea-skjorta, sier hun til klubbens nettsider.

Ny Reiten

Lillestrøm er uten tap denne sesongen og leder Toppserien med syv poeng. Men fortsettelsen, inkludert høstens Champions League-spill, blir uten Guro Reiten. Når ligaen starter igjen mot slutten av juli etter sommerens VM, er 24-åringen fra Sunndalsøra mest sannsynlig på plass i London.

– Det betyr at vi må finne en ny 10’er. Men vi har hatt en tropp nå med tanke på at det kom til å skje. Så vi står ikke på bar bakke. Sånn er det. De gode spillerne går videre, sier LSK Kvinner-trener Hege Riise til VG.

Hun sier riktignok for at Lillestrøm er på jakt etter to nye midtbanespillere – med tanke på kampprogrammet som venter utover høsten. Styreleder Sørensen opplyser at all økonomi fra spillersalg er øremerket sport, og dermed har Lillestrøm litt mer å legge i potten for å huke tak i erstattere.

Samtidig kan det også bli en intern løsning i «Reiten-rollen», at en av de eksisterende LSK-spillerne blir ny offensiv ballsentral.

– Tror du Reiten er god nok til å gå inn og dominere for Chelsea?

– Der blir hun en av mange gode. Jeg tipper at hun må jobbe seg inn, med ny spillestil og mer fysikk, tror Riise.

Fikk du med deg Reiten-scoringen som ble årets mål i fjor?

Les også

 1. Norge trener med stadionlyd før VM: «Skru av denne lyden»

  ULLEVAAL (VG) På et nærmest folketomt Ullevaal Stadion dukket det plutselig opp et voldsomt leven midtveis i de norske…

Mer om

 1. Toppserien
 2. Chelsea FC

Flere artikler

 1. LSK Kvinner tjener mest på VM-uttaket

 2. Hege Riise forventer Guro Reiten-salg

 3. Reiten liker ikke storbyer - skal bo ved treningsanlegget i London

 4. Reiten-suksess i England: – Et unikt talent

 5. Reiten gikk seg bort på Chelseas treningsanlegg

Fra andre aviser

 1. Guro Reiten klar for engelsk storklubb

  Aftenposten
 2. Reiten forlenget kontrakten med Chelsea

  Aftenposten
 3. Reiten forlenget kontrakten med Chelsea

  Fædrelandsvennen
 4. Chelsea har lagt inn bud på norsk landslagsspiller

  Aftenposten
 5. To norske på årets lag i England

  Aftenposten
 6. To norske på årets lag i England

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder