Rosenborg sløste med sjansene og tapte i Hviterussland: – Ufortjent

(BATE Borisov - Rosenborg 2–1) Eirik Horneland var ikke overrasket over hvor mye RBK dominerte mot BATE Borisov, men skuffet over resultatet. Målscorer Anders Konradsen mener at trønderne ikke fortjente å tape.

– Det er litt blandede følelser. Det er veldig surt å gå på tap. Det er et ufortjent tap sådan. Slik som kampen utviklet seg burde vi ikke tapt, kanskje til og med vunnet, sier Konradsen til VG.

Det var han som scoret det viktige bortemålet for Rosenborg.

– Alt er mulig i returkampen. Dette var en ganske jevn kamp mellom to lag som ville vinne, sier RBK-trener Eirik Horneland på pressekonferansen etter kampen.

Før Konradsens mål fikk haugalendingens menn en marerittstart da dommer pekte på krittmerket etter bare fire minutter.

Sveitsiske Sandro Schärer mente at Alexander Søderlund hektet midtstopper Zakhar Volvok.

André Hansen gikk riktig vei, men skuddet fra Igor Stasevich var for velplassert.

– De 15 første minuttene virket det som om vi ikke var mentalt forberedt på å spille på et slikt internasjonalt nivå, sier Horneland, som er enig i at det var korrekt å dømme straffe.

les også

Eggen ga Horneland Europa-time

Anders Konradsen sørget imidlertid for balanse i regnskapet – og et viktig bortemål – da han stupte inn andreballen etter først å vunnet den første duellen.

Dessverre for RBK kom de tregt ut av startblokkene også etter pause, hvor Maksim Skavysh sendte vertene foran for andre gang i kampen.

Samuel Adegebenro og Pål André Helland startet på benken, men kom inn i andre omgang og skapte flere farligheter.

Rosenborg presset BATE tilbake på overtid, blant annet med en kanon fra Mike Jensen, men det ble ikke flere mål foran 12696 tilskuere på Borisov Arena.

– Jeg er ikke overrasket over at vi hadde ballen så mye. Vi visste at BATE er gode på kontringer, sier Horneland, litt skuffet over at de ikke klarte å score et mål til.

Returoppgjøret spilles på Lerkendal om én uke.

– Vi utvikler oss og kan prestere bra i Europa. Denne kampen viser at vi kan skape sjanser mot BATE. Hjemme blir det rock n'roll. Vi har veldig lyst til å gå videre, sier RBK-treneren.

BATE har vært i Champions League eller Europa League i fire av de fem siste sesongene.

I 2013/14 røk de svært overraskende ut mot kasakhstanske Shakhter Karagandy i andre kvalifiseringsrunde til Champions League. Før det hadde de klart gruppespill fem år på rad.

– Vi gjør en veldig sterk kamp mot et BATE-lag som har vært med i Europa-gruppespill i flere år. Men vi har gode muligheter.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder