Overgangen «reddet» av at den medisinske testen ble tatt i Norge

LIVET SMILER: Etter en trøblete start nyter Adama Diomande nå stor suksess i Hull og Premier League. Mandag kveld var han tilbake på Nadderud og landslagstrening, ett år etter at han ble solgt fra klubben. Foto: Frode Hansen VG

Hull angret på kjøpet av skadet Diomande

NADDERUD (VG) En omstridt medisinsk test gjorde at Hull angret på at klubben kjøpte Adama Diomande (26) fra Stabæk for ett år siden.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over tre år gammel

Han ble klar for Hull i hui og hast få timer før overgangsvinduet stengte i fjor. Den engelske klubben rakk ikke engang å fly Diomande inn for en medisinsk test før de betalte rundt 20 millioner kroner for Stabæk-spissen.

Da lyskeskaden viste seg å være mer alvorlig enn antatt ble det dårlig stemning.

Tror medisinsk test i England hadde stoppet overgangen

– Hvis de hadde visst at jeg var skadet, så hadde det ikke blitt noen overgang. Det sa klubben til meg, sier Diomande til VG.

– Hvordan var det å få den beskjeden?

– Nei, det er jo helt vanlig da. Ingen signerer en skadet spiller. Alle vet jo det, svarer han, og tillegger:

– Jeg tok den medisinske testen her i Norge. Hvis jeg hadde reist ned dit, så tror jeg ikke det hadde blitt noen overgang.

Les også: Skadet Skjelbred tror han rekker Tyskland-kampen

Stabæks sportslige leder Inge André Olsen forteller at klubben ikke la skjul på noe som helst overfor den engelske klubben, og at den medisinske testen ble gjennomført både av Stabæks støtteapparat en nøytral lege i Oslo som Hull hadde kontakt med.

– Det var siste dagen av overgangsvinduet. Jeg sa til Steve Bruce (daværende manager) at han hadde en skade, og at det var smart at våre medisinere snakket med Hull sine. Han var vel klar på at det ikke var tid til medisinsk test. Vi opplyste om det vi hadde og de valgte å ta Dio til en norsk doktor, en spesialist som ble hyret inn av Hull. Det var de som styrte og hadde regien på det, sier Olsen til VG.

Artikkelen fortsetter under bildet.

AGENT OG SPILLER: Adama Diomande tok en prat med agent Atta Aneke etter mandagens trening på sin gamle hjemmebane Nadderud. Foto: Frode Hansen VG

Også Diomandes agent Atta Aneke husker at legene i Norge og England konkluderte ulikt om skaden.

– I Norge vurderte man det slik at man ikke ville operere. I England mente de at det var bedre å operere for at det ikke skal blusse opp igjen, sier Aneke.

Les også: Strandbergs verden raset sammen da broren fikk leukemi

Debuten ble utsatt i tre måneder

Bare 11 dager etter at han skrev under for Hull ble det klart at han måtte operere det som manager Steve Bruce bare trodde var en ufarlig lyskestrekk.

– Han hadde ikke misset en eneste kamp hele sesongen og vi trodde han bare ville være ute i to til tre uker. Uheldigvis viste det seg å være mer alvorlig, sa Bruce på en pressekonferanse.

Først 12. desember i fjor kunne han debutere for sin nye klubb.

– Jeg hadde alltid tro på at han ville komme seg gjennom den tunge perioden, men det var tøft å komme ned dit og det gikk så lang tid før han fikk vist hva han er god for. Det var en del klubber på Championship-nivå som tok kontakt med tanke på et lån, forteller Aneke.

Etter opprykk i mai og en kaotisk sommer med manageravgang og negativ stemning fikk Holmlia-gutten en fantastisk start på Premier League-karrieren da han brassesparket inn sesongens første mål i verdens største liga.

Les også: Sjekk den Dio-perlen i Premier League-debuten!

– Jeg har jobbet hardt med de fysiske trenerne og fysioene. De har hatt tro på meg. - jeg har alltid hatt troen selv. Jeg har heller ikke fått noen tilbakemeldinger om at jeg skulle bli lånt ut eller ikke bli satset på. Da jeg ble skadet handlet det om å sikte seg inn på neste sesong. Alle visste at jeg ikke var hundre prosent før nå i sommer. Nå er jeg det, sier Dio.

Han er trolig Per-Mathias Høgmos førstevalg som venstrekant i den forventede 4-5-1-formasjonen Norge kommer til å møte verdensmester Tyskland med i søndagens VM-kvalifiseringskamp på Ullevaal.

– Vi møter et av verdens beste lag, men med formspillere fra de største ligaene og med selvtillit er alt mulig, sier Adama Diomande.

PS! Etter det VG forstår gjenstår bare få detaljer før en annen nordmann, Markus Henriksen, også er klar for Hull. Han blir solgt fra AZ Alkmaar.

Les også: Deilas fete grep fikk selv Rekdal på slanker'n

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder