MÅ BO PÅ HOTELL: Vålerenga-spillerne, som her jubler for Martin Pusic' mål i går, lader opp til hjemmekampene uten kontakt med egne familier. Foto: Scanpix

MÅ BO PÅ HOTELL: Vålerenga-spillerne, som her jubler for Martin Pusic' mål i går, lader opp til hjemmekampene uten kontakt med egne familier. Foto: Scanpix

VIF-spillerne må sove på hotell før hjemmekampene

Martin Andresen: - Overbevist om at dette gir oss flere poeng

Ståle Solbakken valgte det stikk motsatte i Köln før sesongstart

ULLEVAAL (VG Nett) Martin Andresen har hentet inspirasjon fra Europa når Vålerenga-spillerne nå må la kjærester, koner og barn bli igjen hjemme mens de lader opp på hotell - også før kamper i hjembyen.

Stein-Erik Stormoen
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Foran hver hjemmekamp denne sesongen, skal Vålerenga forberede seg til kamp på Holmen Fjordhotell i Asker.

- Det er en del av profesjonaliseringen av klubben. Det er for at vi skal være enda bedre forberedt og forhåpentligvis ta flere poeng, sier Martin Andresen til VG Nett.

Han antyder at laget kanskje ikke hadde tatt tre hjemmepoeng mot Haugesund om de ikke hadde ladet opp der.

- Vi vil bruke tid sammen, forberede oss godt og sørge for at vi får riktig fokus inn mot kamp. I tillegg er det ingen forstyrrende elementer der, slik at vi kan få maksimalt ut av inngangen til kamp.

- Hva mener spillerne om at de bor på hotell i stedet for hjemme med familien?

- Det er nok litt både og. Det er nok ikke alle hjemme som synes det er like hyggelig, sikkert. Men spørsmålet er: «Gjør det oss bedre»? Det mener vi det gjør.

TROR HOTELL GIR POENG: VIF-trener Martin Andresen. Foto: Scanpix

Vålerenga-treneren sier at dette er «veldig, veldig vanlig rundt omkring ellers i Europa», og at det er fin trening for mange av spillerne som sier de har ambisjoner om spill utenlands.

Solbakken ikke enig

I tyske Köln var dette et av mange temaer det ble kok rundt, da Ståle Solbakken før sesongen valgte å gå den andre veien og avskaffe ordningen. Han sendte spillerne hjem til koner, bikkjer og barn i stedet for hotellovernatting i døgnet før kamp.

- Vi er sammen hele uken. Det kan skape stress. Å lade opp hjemme kan gi en god ro, argumenterte Solbakken overfor lokalavisen Express.

Vålerenga kjøper altså ikke den:

- Det er veldig norsk ikke å gjøre dette. Vi er overbeviste om at dette er et pluss for oss, og særlig her i Oslo. Vi skal bruke den tiden vi er der til å bygge lagfølelse hele veien, og at vi får igjen for det i løpet av sesongen, er jeg helt sikker på, sier Andresen til VG Nett.

- Det er ikke en form for «barnehage», slik at dere har kontroll på at spillerne er i seng i tide?

- Nei, det har ingenting med det å gjøre. Det er for at vi skal få flere poeng, sier Vålerenga-treneren med et smil.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder