VANT: Celtic slo Kilmarnock 6-0 og sikret seriegullet i Skottland. Foto: Reuters

Celtic sikret ligagull med kalasseier

Celtic trengte kun ett poeng for å innkassere sitt første ligagull på fire år, men Glasgow-laget valgte like godt å slå Kilmarnock 6-0 på bortebane lørdag.

Artikkelen er over åtte år gammel

Krisen hos erkerival Rangers, som er trukket 10 poeng, har bidratt til at Celtic kan juble for sitt 43. ligagull fem runder før slutt. Bortefansen fikk en verdig feiring med målshow og seksmålsseier søndag.

Det hadde de neppe trodd for fem måneder siden. Da lå Celtic 15 poeng bak ligaleder Rangers, riktig nok med to kamper til gode. Men en smått utrolig formutvikling og katastrofen i Rangers har snudd opp ned på den skotske ligaen

Lykkelig Lennon

Klubben som sliter tungt økonomisk har vunnet de tre forrige seriemesterskapene fra 2009 til 2011. Før det vant Celtic tre år på rad. Den tidligere midtbaneterrieren Neil Lennon kunne smile for sin første tittel som manager.

- Det er det største øyeblikket i min trenerkarriere. Det blir ikke stort bedre enn dette. Du kunne se det helt fra avspark at guttene virkelig ville dette. Jeg er stolt og glad. I dag gjorde vi det med stil, sa en entusiastisk Lennon.

Norske Thomas Rogne var også blant dem som kunne slippe jubelen løs lørdag. Midtstopperen var ikke på banen mot Kilmarnock, men har vært svært delaktig i Celtics suksessesong.

Overlegne

Kampen startet oppskriftsmessig for gjestene, som tok ledelsen ved Charlie Mulgrew etter sju minutters spill. Midtstopperkollega Glenn Loovens doblet ledelsen ni minutter senere, mens Mulgrew scoret Celtics tredje «forsvarsmål» i det 35. minutt.

- Vi gir dem all ære, de er verdige vinnere. Vi hadde ikke styrke eller karakter til å takle et lag som spilte for ligagull i dag, sa Kilmarnock-manager Kenny Shiels.

Gary Hooper la på til 4-0 like før pause. Etter 87 minutter vartet Joe Ledley opp med en lekker chip til 5-0, mens Hooper fikk runde av det hele til 6-0 like før slutt.

Mer om

 1. Skotsk fotball

Flere artikler

 1. Celtic strødde salt i Rangers-såret

 2. Celtics seiersrekke tok slutt

 3. Kilmarnock snøt Celtic for ligacuptrofeet

 4. Thomas Rogne og Celtic hyllet av tusener

 5. Kilmarnock slo Celtic etter 57 år

Fra andre aviser

 1. Celtic sikret gullet uten Rogne på banen

  Bergens Tidende
 2. Celtic sikret ligagull med kalasseier

  Fædrelandsvennen
 3. Celtic 20 poeng foran

  Bergens Tidende
 4. «Endelig» hjemmeseier for Rognes Celtic

  Aftenposten
 5. Celtic 20 poeng foran

  Aftenposten
 6. Celtic vant igjen

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no