Chelsea viste svakhetstegn før gigantoppgjøret

(VG Nett) (Stoke - Chelsea 1 - 1) Fire dager før Champions League-oppgjøret mot Manchester United, viste Chelsea klare svakhetstegn.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

SLITER: Carlo Ancelotti ble neppe rolig av angrepsspillet til sitt eget lag før møtet med United neste uke. Foto: Dave Thompson Pa Photos

Av: Mikal Aaserud

På Britannia Stadium var det et løpssterkt Stoke-lag som dominerte kampen sett under ett.

Oppgjøret begynte avventende fra begge lag. Stoke var tydelige på at de ønsket å ligge dypt i banen på eget gress og kontre Chelsea i senk.

VG Live: Vi fulgte kampen direkte!

Etter bare syv minutter var Jonathan Walters på ferten. Han avanserte fra egen halvdel og inn mot Chelseas sekstenmeter. Walters dro av David Luiz med en god skuddfinte og satte ballen kontant i nærmeste hjørne.

Anelka og Drogba fra start

Chelsea startet med den giftige duoen Nicolas Anelka og Didier Drogba på topp. Etter forrige ligaoppgjør mot Manchester City kom det ikke som noen overraskelse at Fernando Torres hadde spilt seg ut av laget.

Og valget til Chelsea-manageren viste seg å være gull verdt etter at halvtimen var spilt. Kampen var inne i en periode preget av klareringer og dårlig pasningsspill, da Anelka fikk vende opp i mellomrommet. Franskmannen tittet opp og så Drogba komme løpende inn i boksen. Anelka spilte fri ivorianeren, som avsluttet klinisk med hodet opp i vinkelen fra seks meters hold, utagbart for en ellers god Asmir Begovic i Stoke-buret.

Treverket hindret Stoke-ledelse to ganger

Hvis bortefansen trodde de skulle få se et bortelag lystne på å følge Manchester United i ligaledelsen tok de grundig feil. For varemerket til Stoke, nemlig dødballer, kunne blitt det som vippet resultatet i deres egen favør.

I det 65. minutt måtte Michael Essien stoppe en sterk Kenwyne Jones med ulovlige midler utenfor sekstenmeteren. Frisparket ble tatt av Marc Wilson, som dundret ballen i tverrliggeren med en forfjamset Peter Cech som tilskuer.

VG Nett-leser:Chelsea er ute av gullkampen nå.Diskutér kamper her!

På den påfølgende corneren var imidlertid Cech mer med på notene da Robert Huth headet ballen via hånden hans i tverrliggeren og til en Chelsea-klarering.

Torres-bytte til ingen nytte

I mellomtiden hadde Ancelotti gjort grep. Torres kom inn for Nicolas Anelka da halvtimen gjensto, men 500-millioners mannen klarte ikke å sette sitt preg på kampbildet, med unntak av en avslutning det første minuttet han var på banen.

Ancelotti fikk nok en gang hodebry med hvordan han skal komponere angrepsrekka si. Chelsea brukte den andre omgangen på å skape to store målsjanser mot middelhavsfareren Stoke.

Ancelotti får ikke noen flere anledninger til å øke selvtilliten til sitt mannskap før den viktige førstekampen i Champions League mot et formsterkt Manchester United.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder