LIKTE KRITIKKEN DÅRLIG: Christian Grindheim satte ikke videre stor pris på at Drillo valgte å komme med kritikk mot midtbanen etter kveldens kamp i Parken. Foto: Scanpix

Grindheim skuffet over Drillos midtbanekritikk

Morten Olsen: - Styrkeforholdet mellom Norge og Danmark ble tydelig avslørt

PARKEN (VG Nett) Landslagssjef Egil Drillo Olsen var ikke fornøyd med den norske midtbanen i Parken. Christian Grindheim mener den konklusjonen er for enkel.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Landslagssjefen fikk flere spørsmål om byttene han gjorde og forklarte at Håvard Nordtveit kom inn fordi han hadde imponert på trening - og ikke fordi Henning Hauger hadde spilt seg ut.

- Hadde Håvard gjort en veldig dårlig kamp og de andre vært gode, kunne det vært en veldig god forklaring på at det var såpass mye hull i det midtbaneleddet. Men så enkelt er det ikke. Jeg har ikke lyst til å gå inn på enkeltspillere, men midtbaneleddet som helhet hang dårlig sammen.

VGTV: Se hele Drillos pressekonferanse her!
VGTV: Se intervju med Grindheim

- Det som er mest skuffende, og det som gjør at vi taper kampen, er at midtbaneleddet funket dårlig i første omgang. Og det gjør også at den bakre fireren ble mer usikker. Den (midtbanen) hang ikke godt nok sammen, vant for få dueller, aggressiviteten var for dårlig og danskene fikk rom også mellom leddene våre.

Les også: Dansk stjerne slakter Norge

- Kan ikke alltid skylde på midten

En av de fem på Norges midtbane, Christian Grindheim, mener det blir for enkelt å peke på hans ledd når man skal finne grunner til den norske nedturen.

- Man kan ikke alltid skylde på midtbanen. Vi fikk beskjed om å stå lavt, men jeg syns vi er best når vi stresser motstanderen litt. Når vi ikke har én stor spiller å slå opp på, må vi spille mer langs bakken, sier Grindheim til VG Nett.

- Er du overrasket over at Drillo sier det han sier om midtbanen?

- Vi var ikke gode i dag, men det var ingen andre heller. Men vi er så vant med å få skylden at det ikke er noe problem. Vi er dessverre ikke Rekdal, Myggen eller Leo. Sånn er det bare.

Les også: Drillo: - Nå er EM-sjansene ganske små

FCK-spilleren har tidligere fortalt at han er lei av at den norske midtbanen får skylden når Norge taper. Etter 1-0-seieren hjemme over Portugal sa han følgende til VG Nett:

- Vi vinner mye til å ha en så dårlig midtbane. Vi har fått en del kjeft etter nesten alle kampene, men beviste i dag at midtbanen er mer enn god nok.

VGTV: Se Danmarks første scoring
VGTV: Se 2-0-målet

Føler EM-håpet er ute

Etter 2-0-tapet i Parken som sørger for at EM-sjansene er små for Drillos gutter sier Grindheim at han syns det norske laget fungerte bedre da de sto høyere etter pause. Han mener Norge skulle stått høyere fra start og sier rett ut at han tror alt håp om sluttspill er ute.

- Vi må be til høyere makter om at Kypros slår Danmark, men jeg føler dette er over. Da er jeg realistisk. Om dette skulle gå nå, vil det være en kjempebonus.

På pressekonferansen i Parken sier Drillo at sjansene for å nå EM nå er små. Han mener Danmark var det beste laget og dermed vant fortjent.

- Vi er avhengig av at Danmark taper poeng på Kypros. Det er muligheten vår. Jeg er ikke veldig optimist på det. Vi er ikke vant til å få den type hjelp, slo Drillo fast.

- Hvordan oppleves det at vi nå ser ut til å miste EM dere har ligget godt an til å nå lenge?

- Med poeng hadde vi nesten vært klare for EM. Med tap er vi nesten ute. Det var vi smertelig klar over alle samnen, sier Drillo til VG Nett.

- Hvordan oppleves det?

- Veldig trivelig. Dumt spørsmål spør du meg, sier Drillo som tydelig skuffet var opptatt av å gjøre pressekonferansen til en kortest mulig seanse.

VGTV: Riise: - Vi er for dårlige når det gjelder - igjen...

- Styrkeforholdet avslørt

Danskenes landslagssjef Morten Olsen var naturlig nok i bedre humør enn sin kollega. Han mener danskene serverte Norge de få mulighetene de fikk og presiserte at han ikke kunne huske at Norge skapte noe som helst på egenhånd.

På spørsmål om dette var en seier for danskenes fotballfilosofi, svarer Olsen:

- Det er viktig å spille slik det er best for de spillerne man har til rådighet og det man er mest motivert for. Landslaget handler om hva vi er, hva som er naturlig for oss. Vi er utdannet til å spille slik.

- Styrkeforholdet mellom Norge og Danmark ble tydelig avslørt av måten vi spilte på. Vi scoret to flotte mål, mens Norge bare hadde én sjanse. Jeg tror de fleste dansker mener vi spilte ok i dag.

Les Truls Dæhlis kommentar i VG+ på iPad NÅ - eller i papirutgaven av VG onsdag:

«Slaget om landslagets framtid sto i Parken, og Norge falt da det gjaldt som mest. Så nå trenger ikke Drillo bare flaks om Norge skal til EM. Han trenger et mirakel.» skriver Dæhli.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder