BLE MISHANDLET: Til høyre sitter Michael Obi på en improvisert pressekonferanse nord i Nigeria i går, mandag. Tidligere Lyn-spiller John Obi Mikel (t.v.) uttrykker naturligvis glede over at kidnappingen nå er historie - og fikk et lykkelig utfall. Foto: AP og AFP

Krav fra kidnapperne til Mikel-far: 23 milliarder kr.

(VG Nett) Kidnapperne krevde en anstendig sum for å slippe løs faren til Chelsea-stjernen John Obi Mikel (24).

I går fortalte Michael Obi om tiden i fangenskap nord i Nigeria. Faren til tidligere Lyn-spiller John Obi Mikel ble bortført på vei hjem fra jobb 12. august.

Han ble deretter fraktet opp til byen Kano, hvor han ble mishandlet på det groveste inntil politiet stormet skjulestedet på mandag.

Først nå kommer det frem hva slags sum kidnapperne krevde for å slippe Michael Obi løs. Og summen er av det voksne slaget: 4 milliarder dollar - eller drøyt 23 milliarder norske kroner.

- Kidnapperne omtalte dette som lommerusk for John Obi Mikel og Chelsea, sier politietterforsker Emmanuel Dipe Ayeni ifølge Reuters.

Det spørs likevel om ikke de mistenkte mistet bakkekontakten på et tidspunkt: John Obi Mikel tjener angivelig rundt 34 millioner kroner hvert år i Chelsea.

Dersom han skulle betalt det opprinnelige kravet, ville midtbanespilleren måtte jobbe i 676 år i londonklubben.

Les også: Mikels far: - De slo voldsomt

Viste frem de mistenkte

Nigeriansk politi viste mandag stolt frem seks personer som de mente sto bak kidnappingen av Michael Obi.

Nå mistenkes ytterliggere to soldater for å ha bidratt til bortføringen.

- De førte meg dypt inn i bushen, i et øde område av Jos. Jeg begynte å trygle dem, men de slo voldsomt, og sparket meg med støvlene sine. De var fem stykker, som alle var kledd i militæruniformer, forklarte Michael Obi på en improvisert pressekonferanse.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder