SELGES? Anthony Annan skal være aktuell for flere europeiske storklubber etter godt spill i VM. Her er RBK-spilleren i duell med Uruguay-stjernen Diego Forlan. Foto: AFP
SELGES? Anthony Annan skal være aktuell for flere europeiske storklubber etter godt spill i VM. Her er RBK-spilleren i duell med Uruguay-stjernen Diego Forlan. Foto: AFP

Annan linkes til engelske storklubber

FOTBALL

(VG Nett) Både Manchester United og Chelsea, samt franske Lyon, skal ha notert seg Anthony Annans navn på blokka under VM-sluttspillet.

Publisert: Oppdatert: 19.05.16 22:30

Rosenborg-spilleren imponerte på Ghanas lag som tok seg til kvartfinale i VM. Nå melder Sky Sports at både Manchester United og Chelsea, Englands to beste klubber i fjor, samt franske Lyon skal være ute etter Annan.

VG Nett-leser:Tipper RBK kjøper Kara og Yttergård Jensen i sommer. Etter at Annan og Skjelbred har dratt.Diskuter her!

- Det er hyggelig å høre om Manchester United, Chelsea og Lyon, men ingenting er offisielt, sier midtbanespilleren, ifølge Sky Sports.

- Klart det er smigrende. Lyon er en stor klubb i Europa. Men jeg har kontrakt med Rosenborg frem til desember 2011, så la oss vente og se, legger 23-åringen til.

Les også:Hamrén: - Annan kan bli en av verdens beste

Annan har aldri lagt skjul på at han ønsker seg til en større liga, og håpet har vært at et godt VM kunne være et springbrett til en ny klubb.

Både sportssjef i RBK, Erik Hoftun, og Annan-agent Lars Petter Fosdahl har tidligere bekreftet overfor VG Nett at Annans prestasjoner i Sør-Afrika har blitt lagt merke til.

- Det er ingen klubber som har tatt direkte kontakt, men det er veldig mange agenter som ringer og sjekker, sa Hoftun til VG Nett forrige uke.

Les også:RBK ser etter Annan-erstatter

- Vi snakker med mange og det er forskjellig grad av interesse. Men VM har vært et godt utstillingsvindu, og han har jo spilt opp mot det vi kan forvente - det blir lagt merke til, sa Fosdahl.

Artikkelen fortsetter under bildet!


Ori Cooper, direktør i IMScouting LTD, har sagt til VG Nett at Annan er «for god for eliteserien», men at han tviler på om klubber fra de aller største ligaene vil hente ghaneseren.

- Jeg har en drøm om å spille i Spania, Tyskland, Portugal eller England. Mitt mål i VM er å få oppmerksomhet fra de store klubbene i de store ligaene, og å bli solgt i sommer, har Annan tidligere fortalt Adresseavisen.

Les også:Annan håper han blir solgt

Nå sier han følgende om sin egen situasjon ifølge den engelske kanalen Sky Sports.

- Jeg har det bra for øyeblikket. Jeg har hørt mye rykter hver eneste sommer, men det påvirker meg ikke.

Dersom Annen skulle forsvinne fra Trondheim, vil Rosenborg kunne håve inn en god sum penger. Norske fotballeksperter mener trønderne kan få mellom 30 og 40 millioner for den tidligere Start- og Stabæk-spilleren.

Her kan du lese mer om