FÅR ÆREN: Rune Almenning Jarstein gir datteren Line æren for sin egen modningsprosess. Foto: Trond Sørås

Jarstein takker datteren for å ha blitt mer voksen

Tror det var tabbene som felte ham i Rosenborg

STAVANGER (VG) Rune Almenning Jarstein (25) tror grunnen til at han spiller mot - og ikke for - Rosenborg i morgen, var blemmene i fjor. Men med datteren Line (1) i keeperarmene strekker han seg mot nye mål i Viking.

  • Cato Lorentz
Publisert:

For ettåringen får æren for at Jarstein har blitt mer voksen - både på og utenfor banen.

- Hun har uten tvil hatt en voldsom effekt på meg som person. Det er lettere å slappe av. Man blir mer voksen og ansvarsfull, og skjønner fort at fotballen ikke er det viktigste i livet, forteller en åpenhjertig Almenning Jarstein til VG.

VG Nett-leser:Jarsteins «attityd» for mye for den godeste Hamrèn, og det takker vi for her i Stavanger. Jarstein er et kupp!Diskutér keeperen og kampen her!

Han er i mange år blitt trukket frem som Norges mest spennende keeper. Men en ting har forfulgt den tidligere Odd Grenland-målvakten. Tabber har i likhet med temperamentet hans fått voldsom oppmerksomhet.

Tøff tid etter Gudjohnsen-målet

Selv tror han tabbene var årsaken til at han nå ikke spiller i RBK-drakt.

- Jeg gjorde en del tabber på rad i 2009, og like etterpå signerte de Daniel Örlund. Jeg må jo bare respektere at Erik Hamrén ønsket en annen keeper enn meg. Men jeg bærer ikke nag. Jeg var med å bidra til at vi vant gull i fjor og føler jeg gjorde mye bra i Trondheim, forteller han.

FEIRET GULL: Rune Almenning Jarstein feiret både seriegull og eget gull på Lerkendal i fjor høst. Foto: Scanpix

Almenning Jarstein innrømmer at fokuset på alle tabbene påvirker ham. Men det er ikke «bærturene» i Odd Grenland og Rosenborg han trekker frem som de tyngste.

Det verste var da alle ropte «tabbe» da Islands Eidur Gudjohnsen overlistet ham i åpningskampen i VM-kvalifiseringen høsten 2008.

- Det var virkelig en tøff tid for meg. Selv mener jeg ikke det var en tabbe, men heller et frispark jeg kunne tatt. Men i media ble jeg dømt, og det var knallhardt å komme tilbake etter det, sier han.

- Ingen episoder i Viking

I morgen vokter han buret for Viking mot sin gamle arbeidsgiver Rosenborg. Og mellom stengene står en betraktelig mer moden person enn det Fotball-Norge har vært vitne til tidligere.

For det har vært en del episoder knyttet til 25-åringen opp gjennom årene:

** Har skjelt ut egne lagkamerater under kamp.
** Har vist fingeren til Fredrikstad-publikumet.
** Har kastet ballen etter Lillestrøm-angriper Arild Sundgot.

Selv mener han episodene hører fortiden til.

- Det har ikke vært noen episoder i Viking. De fleste episodene skjedde da jeg var yngre, og det er ingen tvil om at jeg har vokst som person de siste årene, forteller Almenning Jarstein.

Les også:Her ville motstanderen ha Jarstein utvist

Og mesteparten av æren får datteren.

- Jeg kan fremdeles bli sinna, og jeg mener temperamentet er noe av det som gjør meg til en god keeper. Men nå går det veldig mye raskere over. Det er ikke lett å være sint når jeg kommer hjem til en vakker, liten jente, sier han.

12 seriekamper ut i sesongen med Viking, har Almenning Jarstein til gode å dumme seg ut eller hisse seg opp.

- Jeg føler en veldig trygghet her i Viking. Åge (Hareide) er flink til å støtte opp, og han lar oss spillere være slik vi er. Den tryggheten og friheten jeg får her, har mye å si for hvordan jeg spiller, sier han.

- Fin United-drakt

For fremover et det prestasjonene 25-åringen ønsker å bli husket for. De må også komme skal han nå målet om å bli Norges klare førstevalg mellom stengene.

- Det er ingen hemmelighet at det er målet mitt. I tillegg har jeg et ønske som veldig mange andre, om å prøve meg utenlands etter hvert. Jeg er ganske sikker på at jeg kler drakten til Manchester United, sier han med et smil.

Almenning Jarstein mener Viking har en god vinnersjanse mot Rosenborg på Viking Stadion i morgen.

VG LIVE:Her kan du se og følge kampen direkte 20.00!

- Rosenborg er Norges klart beste lag etter min mening. Men det er noe veldig spennende på gang i Viking. Laget er meget solid, og Åge er en strålende trener. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte å flytte til Stavanger.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder