- IKKE GODE NOK: Frankrike-kaptein Patrice Evra med klar tale etter lagets svake VM så langt. Foto: AFP

- IKKE GODE NOK: Frankrike-kaptein Patrice Evra med klar tale etter lagets svake VM så langt. Foto: AFP

Kaptein Evra: - Vondt å være en liten fotballnasjon

(VG Nett) Frankrikes spillere og støtteapparat får verbal juling i franske medier - men det aller hardeste skytset kommer fra kapteinen selv.

Gunnar Bøthun
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL


Patrice Evra var nemlig både lei seg og rasende på en gang da han sent i går kveld uttalte seg til pressen etter det pinlige 0-2-tapet for Mexico - et tap som etter alle solemerker sender «Les Bleus» ut av VM.

- I kveld føler jeg det som vi er en liten fotballnasjon, og det er vondt, sier venstrebacken ifølge nyhetsbyrået AP.

VG Nett-leser:- Det er nesten som en fortjent straff at de er fått komme til VM for å bli ydmyket og latterliggjort - litt som en gapestokk. Utenom at de stjal VM-festen fra Irland så klart.Diskuter!

Frankrikes forestilling mot Mexico i går, der de tapte 0-2, var rett og slett svak. De har skapt to målsjanser så langt i VM, begge i den første kampen mot Uruguay (0-0).

Les også: Malouda: - Skamfullt å tape slik

Det er mye som tyder på at landet som vant VM i 1998 og ble nummer to i 2006 ryker ut etter gruppespillet. Akkurat som i EM for to år siden.

- Når man ryker ut av EM i første runde, og er i ferd med å ryke ut igjen her, vil man rett og slett ikke tenke på fotball mer, sier en dypt skuffet Evra.

- Fiasko

Fransk presse er ikke nådig mot Raymond Domenechs mannskap. «Frankrike forsvant ut mot Mexico uten noen gang å gi inntrykk av at de kan bedre» skriver L`Equipe i dag. Samtidig uttaler tidligere landslagssjef Aime Jacquet seg til Le Monde, og gulltreneren fra 1998 er ikke redd for å sette hale på grisen.

- Raymond Domenech har sin del av ansvaret. Han feilet, slik at det ble en fiasko, sier Jaquet til storavisen.

Oppvask

FÅR SÅ ØRENE FLAGRER: Frankrikes landslagssjef Raymond Domenech får kraftig kritikk. Foto: Reuters

Verdensstjerner som Franck Ribery, Nicolas Anelka, Florent Malouda og flere til gjør Frankrike til et meget sterkt mannskap på papiret. Det hjelper lite, og Evra sier det som det er:

- Hva problemet er? Vi er ikke et godt lag. Når vi ikke vinner, er vi ikke et godt lag.

- Nå skal vi snakke mye sammen den kommende uken. Jeg vil ikke begynne med å fortelle til pressen hvor problemene ligger, men jeg vil si det til dem det gjelder, sier kapteinen.

Det blir med andre ord en skikkelig oppvask, og det trengs.

Zidane slakter trener Domenech

Frankrikes kanskje største spiller noensinne, ved siden av Michel Platini, er Zinedine Zidane. Han mener Domenech bommet med laguttaket. Ifølge Zidane kunne Gourcuff bidratt med å gi laget mer kreativitet.

- Treneren tok en avgjørelse, men jeg er ikke enig. Jeg er skuffet fordi Frankrike ikke hadde ett eneste skudd på mål, og det bør være det minste man kan forvente. Det beste laget vant i kveld. Frankrike spilte ikke bra, men de spilte mot et veldig bra lag. Mexico var mye bedre enn Frankrike, sa Zidane til den mexicanske TV-kanalen Televisa.

Tidligere i uken rettet Zidane også kritikk mot det franske landslaget. Han mente spillerne ikke spilte som et lag og måtte legge egoene sine til side. Den tidligere Juventus- og Real Madrid-stjernen sa også at Domenech ikke var noen leder.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKUFFET: Zinedina Zidane på tribunen under gårsdagens kamp. Han er skuffet over det franske landslaget. Foto: AFP

Slik går Frankrike videre

Mye skal som sagt klaffe for «Les Bleus» om de skal sikre seg plass i utslagsrundene. Det holder ikke nødvendigvis med seier i siste kamp mot Sør-Afrika 22. juni.

For det første er Frankrike avhengig av at Mexico og Uruguay ikke spiller uavgjort.

VG-blogg: Avtalt spill i siste kamp?

For det andre er mannskapet til Raymond Domenech nødt til å score mer enn ett mål.

Det virker ikke veldig sannsynlig i øyeblikket.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder