STØ PÅ LABBEN: Petter Vaagan Moen på søndagens landslagstrening i Zagreb. Foto: Scanpix

- Det har alltid vært meningen å komme tilbake

Petter Vaagan Moen (26) mener selv han aldri har stagnert

ZAGREB (VG Nett) Det har gått tre år siden Petter Vaagan Moen var på A-landslaget sist - en sesong han scoret mot nettopp Kroatia. Gjensynet mellom han og Drillo var etterlengtet fra begge hold.

Espen Solbakken
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Petter er litt spesiell for meg ettersom han er en av de 1984-årgangene jeg hadde på G19-landslaget i 2003. Det var veldig hyggelig å kunne ønske ham tilbake, sier en åpenhjertig Drillo om Hamar-guttens landslagscomeback.

Selv har aldri 26-åringen vært i tvil om at han ville komme tilbake etter de fem landskampene han fikk til og med 2007.

VG Nett-leser:Håper på Vaagan Moen og Henriksen fra start.Diskuter Kroatia-kampen her!

- Det har vært bestemt oppe i hodet mitt hele tiden. Jeg synes selv jeg aldri har stagnert og har utviklet meg for hver sesong, sier Vaagan Moen til VG Nett.

VG LIVE:Følg Kroatia - Norge tirsdag kl. 20.00 her!

I kroatiske Rijeka fikk han også satt inn sitt hittil eneste landslagsmål. Norge ble rundspilt og tapte 1-2, og Brann-spilleren reduserte etter en retur fra et Ole Martin Årst-forsøk.

Ute i kulden

Petter Vaagan Moen har ingen god forklaring på hvorfor han har vært tre år ute i landslagskulden - rent bortsett fra at det er slik det gjerne fungerer: Enten er du inne, eller så er du ute.

SEKS LANDSKAMPER: Petter Vaagan Moen fikk sin sjette landskamp mot Kypros fredag. Foto: Scanpix

- Det var ikke noe spesielt som skjedde, men jeg var plutselig ute av troppen og ble kanskje litt glemt, sier han.

Etter timillionersovergangen fra HamKam til Brann og en god landslagsturné med debut mot Mexico, ble det mer stille rundt Vaagen Moen etter Branns seriegull i 2007.

Inntil i år. På et svakt plassert Brann-lag har han øst inn mål fra sin offensive midtbaneposisjon sentralt i banen. Det virker som om tiden på kanten helt er over.

- Jeg kommer bakfra og får mange sjanser. Mange av sjansene jeg får oppstår ved at jeg kommer inn i boksen og mottar innlegg fra dødlinja. Og når jeg får brukt foten min i de posisjonene, er jeg trygg. Akkurat de avslutningene har jeg trent på i 20 år, smiler han.

Takker for tilliten

Etter et par gnistrende treninger før avreisen til Kypros, var det Petter Vaagen Moen som sto først i køen da Drillo startet med å bytte inn friske ben i 2. omgang.

- Det var en kjempefin tillitserklæring å få fra sjefen, sier han.

(saken fortsetter under bildet)

INSTRUKSJON: Petter Vaagan Moen og ferskingen Markus Henriksen lytter til hva Drillo har å si. Foto: Scanpix

Tirsdag kveld er det ventet at 26-årige Vaagan Moen får sjansen fra start da et litt nytt Norge trolig møter et helt nytt Kroatia-lag.

- Det passer egentlig fint det. Ettersom Kroatia spilte i Israel sent lørdag kveld, regner jeg med et helt nytt mannskap mot oss. Vi har også endel nye, så det er greit, sier Egil Olsen til VG Nett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder