Rooney brølte etter utsøkt scoring i Everton-comebacket

(Everton - Stoke 1-0) Se på dette bildet. Det viser hvor mye målet betydde for utskjelte Wayne Rooney (31).

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– For meg personlig var dette målet et spesielt øyeblikk. Det blir ikke så mye bedre enn dette. Å spille for denne klubben betyr mye for meg, sa Wayne Rooney etter kampen.

Det var nesten som et eventyr.

Rooney hadde ikke spilt en ligakamp for Everton på 13 år. Lørdag var han tilbake på Goodison Park og det tok bare 45 minutter før han virkelig markerte seg: et innlegg fra høyresiden mot England-spissens hode, han headet den kontrollert til høyre i mål, umulig for keeper å ta. Rooney, som kommer fra tøffe år i Manchester United, satte seg ned på knærne og brølte ut både følelser og jubel.

Les også: Liverpool straffet på overtid

Det ble også kampens eneste mål.

– Rooney var komfortabel fra første til siste minutt. Han viste sin rutine og det er derfor vi hentet ham til klubben, sa Everton-manager Ronald Koeman på pressekonferansen lørdag kveld.

Nærmer seg Shearer

Seriepremieren var relativt sjansefattig, men seieren var fortjent. Og etter kampen var selvsagt den hjemvendte matchvinneren, som har vokst opp i Liverpool, på alles lepper.

– Vi har noen tøffe kamper foran oss, så det var viktig med en god start i dag, sa Rooney.

Ekspert: Tror Conte er ferdig innen ett år

FAMILIEN: Wayne Rooneys kone, Coleen, og sønnen Klay var på plass på Goodison Park. Foto: Lee Smith Reuters

Scoringen var faktisk Premier League-mål nummer 300 som Rooney har vært involvert i opp gjennom karrièren (199 mål og 101 målgivende pasninger). Alan Shearer endte opp med å ta del i 324 mål, ifølge statistikknettstedet Opta.

Fikk du med deg? VGs Premier League-tips

Nå blir det spennende å følge fortsettelsen til Rooney og Everton. Terminlisten er beintøff de kommende ukene med kamper på løpende bånd mot Manchester City, Chelsea, Tottenham og Manchester United.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder