OVERRASKER: Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen (venstre) har gjort det strålende i sin første sesong som hovedtrener i eliteserien. Her er han med Thiago Martins. Foto: Scanpix

«Brutterns» drømmestart

BODØ (VG Nett) (Bodø/Glimt - Lillestrøm 1-0) Mange rynket på nesen da umeritterte Kåre Ingebrigtsen fikk trenerjobben i Bodø/Glimt.

  • Marius Iversen

Artikkelen er over 11 år gammel


I dag, syv måneder etter ansettelsen, er det ingen i Bodø som klager.

Bodø/Glimt har vært den store positive overraskelsen i eliteserien. Laget ligger på andreplass etter ni serierunder. Og Kåre «Bruttern» Ingebrigtsen har fått en drømmestart på sin trenerkarriere.

- Jeg hadde aldri drømt om at jeg skulle få en så god start i Bodø. Man er alltid litt usikker når man er fersk og jeg håpet at vi skulle komme godt i gang og spille på oss verdifull selvtillit. Men jeg har aldri tenkt at vi skulle ligge på medaljeplass etter ni kamper, innrømmer Glimt-treneren overfor VG Nett.

Les også:Glimt på sølvplass etter LSK-skrell

- Hvor kan dette ende?

- Det er vanskelig å si. Vi har bevist at vi har noe å gjøre på dette nivået og jeg synes egentlig ikke det er noen lag som har vært så fantastisk bra, kanskje bortsett fra Stabæk.

VG Nett-leser:

42-åringen har en innholdsrik spillerkarriere bak seg - i Rosenborg, Manchester City, Strømsgodset og hos mandagens motstander Lillestrøm.

CV'en som trener er foreløpig ikke like lang. Foruten suksess med Rosenborgs juniorlag har Ingebrigtsen tidligere trent Ranheim i 2. divisjon.

Les også:Helten tror LSK slår hardt tilbake

Men nå kan den tidligere landslagsspilleren være i ferd med å legge grunnlaget for en lang trenerkarriere.

- Jeg drømmer ikke om å trene en stor klubb i utlandet. Ambisjonene mine er å gjøre det best mulig med Glimt i eliteserien, bedyrer han.

- Hva med en fremtidig toppjobb i Rosenborg?

- Jeg har ikke ambisjoner om det heller. Jeg trives utrolig godt her jeg er og kan tenke meg å trene Glimt i mange, mange år. Da Glimt tok kontakt, tenkte jeg "yes, dette vil jeg". Det har med tradisjonene og måten å spille fotball på å gjøre. Og i løpet av disse månedene har jeg fått bekreftet at jeg tok et riktig valg. Jeg stortrives i trenerrollen, sier Bruttern - som også har vært et friskt pust med sine kjappe replikker og gode humør.

Glimt-treneren samarbeider tett med sin mentor og rådgiver, den tidligere Rosenborg-treneren Bjørn Hansen.

Mer om

  1. Bodø/Glimt

Flere artikler

  1. - Drømmer ikke om å trene RBK

  2. - Tromsø tar bronsen

  3. Ingebrigtsen tror mest på Godset: – Må ha en som scorer 15-20 mål

  4. - Vi har vært blakke i årevis

  5. Matchvinneren vil ikke peke nese

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder