KJEMPESJANSEN: Her misser John Carew i det avgjørende øyeblikket etter å ha driblet seg glimrende igjennom Makedonia-forsvaret. Foto: Scanpix

Carew: - Vi har ikke gitt opp!

Landslaget MÅ slå Nederland om fire dager

OSLO/SKOPJE (VG Nett) (Makedonia-Norge 0-0) John Carew (29) gjorde nesten alt riktig da han fintet seg alene igjennom etter 39 minutter. Men avslutningen ble reddet mesterlig av Makedonia-keeper Jane Nikoloski.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

VGLive:Referat og bilder!

Kampens største sjanse kom etter at Carew plukket opp en feilpasning i det Makedonske laget og satte fart mot målet. Han slo tunnel på én midtstopper og vendte elegant bort den andre før han kom alene med keeper. Men Carew valgte å avslutte tidlig, og Nikoloski fikk så vidt parert med sin venstre fot.

- Jeg klarer å dra meg igjennom før jeg setter den ned i hjørnet. Det var en fantastisk redning. Jeg kunne kanskje gått forbi, men var hardt presset og følte jeg måtte avslutte tidlig, sa John Carew til Viasat 4.

- All kreditt til keeperen. Det var en fantastisk redning.

Carew syntes det var en tøff påkjenning i varmen i Makedonia.

- Banen var tørr, og vi sleit fælt i varmen. Det gikk utover løpskapasiteten vår, sa han til VG Nett.

- Jeg trodde de skulle bli mer slitne enn de ble. Vi ble minst like slitne, sa han.

- Tør dere for lite mot slutten?

- Det er ikke det at vi ikke tør. Det er kreftene og presisjonen det sto på, fortsatte Carew.

- Vi har kampens desidert største målsjanse, men det hjelper jo ikke det, sa landslagstrener Egil Drillo Olsen til Viasat 4 etter 0-0-kampen.

Lesernes børs:Sett karakter på spillerne

Det kunne blitt en scoring for historiebøkene, men blir istedenfor stående som øyeblikket som kunne sørget for godt begrunnet optimisme med tanke på å klare en 2. plass i gruppa og playoff-spill.

- Taper vi mot Makedonia, er vi sannsynligvis ute av kampen om playoff, sa Drillo før kampen.

VG Debatt:
"Huff, for en tam kamp. Hadde vi noen sjanser i 2.omgang?
Nei, vi har uansett ikke noe å gjøre i et vm-sluttspill, så kankskje like greit..."
Diskutér kampen her!

I poengnød

Det ene poenget er neppe nok til å holde liv i håpet om VM-spill i Sør-Afrika neste sommer. Norge står med tre uavgjorte og ett tap på fire kamper og har fire poeng opp til Skottland som ligger på 2. plassen. Og om fire dager har Norge en meget vanskelig bortekamp mot Nederland.

- Om vi ikke tar poeng mot Nederland, kan vi fortsatt bli nummer to i gruppen. Men da får vi nok for få poeng til å nå playoff, sa Drillo.

Startet dårlig

Norge startet rufsete i Skopje, og det var hjemmelaget som kom til den første sjansen da Aco Stojkov dro seg forbi Brede Hangeland og avsluttet fra noe skrå vinkel - Jon Knudsen vartet opp med en god redning.

Det norske laget fikk lite til å stemme før pausen, hadde stor strekk i laget og spillerne så ut til å mangle kreftene til å ta vare på overgangsmulighetene og legge offensivt trykk på vertene.

Men Christian Grindheim hadde et godt forsøk på et skudd fra kanten av 16-meteren som strøk stolpen, og seks minutter før sidebytte fikk altså Carew sin kjempemulighet.

2. omgangen ble av den meget tamme sorten og ingen av lagene klarte å skape noen skikkelige sjanser etter hvilen.

- Vi møtte et ikke altfor godt lag og burde klart dette. Jeg har ikke noen god forklaring på at vi ikke klarte å opprettholde aggressivitet og skape mer på overganger. Det er ikke godt nok dessverre, oppsummerte en meget skuffet Drillo.

- Jeg skulle ønske vi hadde mer positivt å ta med oss til neste kamp. Vi håper på flotte spilleforhold og en flott atmosfære. Forhåpentligvis kan vi vinne i Nederland. Vi har ikke gitt opp ennå, sa Carew.

Nederland spiller mot Island senere i kveld og med uavgjort der er oransjetrøyene allerede gruppevinnere.

Hangeland ute

Kaptein og midtstopper Brede Hangeland fikk sitt andre gule kort i VM-kvalifiseringen, og må stå over onsdagens oppgjør borte mot Nederland.

- Vi blir svekket ved at Brede ikke er med, sa Drillo og kapteinen selv var meget oppgitt da han ble intervjuet:

- Det er selvfølgelig vanvittig irriterende at jeg ikke kan spille, spesielt når det skjer på den måten. Det ser ut som om han er skutt i ryggen med bazooka.

Hangeland mener det ikke er noe å si på innsatsen til det norske laget.

- Vi gir 110 prosent, for folk går jo ut med krampe. Det er mulig det står på ferdigheter. Laget vi møter er helt klart slåelig - det er skuffende at vi ikke spiller bedre, og at vi ikke vinner kampen.

John Carew mener nå at Norge bare må gå ut å nyte kampen mot Nederland.

- Det blir en fin kamp i fin atmosfære.

VM-kvalifisering, gruppe 9:Makedonia - Norge 0-0
Nasjonalstadion Filip II. Ca. 9000 tilskuere. Dommer: Paolo Tagliavento, Italia. Gult kort: Brede Hangeland (54), Norge.
Lagene:
Norge (4-5-1): Jon Knudsen - Jon Inge Høiland, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise - Daniel Braaten (Erik Huseklepp fra 57.), Christian Grindheim (Henning Hauger fra 73.), Fredrik Winsnes, Per Ciljan Skjelbred (Bjørn Helge Riise fra 46.), Morten Gamst Pedersen - John Carew.
Ubenyttede reserver: Rune A. Jarstein - Morten Fevang, Espen Ruud, Trond Erik Bertelsen.
Makedonia (4-2-1-3): Jane Nikoloski - Goce Sedloski, Igor Mitreski, Boban Grncarov, Goran Popov - Filip Despotovski, Velice Sumulikoski (Goran Maznov fra 64.) - Slavko Georgievski - Aco Stojkov (Vlatko Grozdanoski fra 81.), Goran Pandev, Ilco Naumoski (Stevica Ristic fra 75.).
Ubenyttede reserver: Tome Pacovski - Vance Sikov, Vlade Lazarevski, Agron Memedi.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder