KJENT OPPSTILLING: Egil Olsen har tatt ut sitt første landslag siden 1998. Foto: Scanpix

KJENT OPPSTILLING: Egil Olsen har tatt ut sitt første landslag siden 1998. Foto: Scanpix

Her er Drillos beste menn

DÜSSELDORF (VG Nett) Egil Olsen har tatt ut laget og starter med Rune Almenning Jarstein i mål og Thorstein Helstad alene på topp.

Espen Solbakken
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Og som ventet blir det 4-5-1 som formasjon i Drillos første laguttak, og back to basic.

Drillo har dessuten valgt å starte med Rune Almenning Jarstein i mål, og dette er laget som skal møte mektige Tyskland under tak (!) på LTU-Arena klokken 20.30 onsdag kveld.

Rune Almenning Jarstein - Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, Trond Erik Bertelsen - Daniel Braaten, Christian Grindheim, Martin Andresen, Per Ciljan Skjelbred, Morten Gamst Pedersen - Thorstein Helstad.

VG Nett-leser:Tror det vil bli tamt med Helstad som ensom spiss.Diskutér her!

Drillos keepervalg er kanskje den største overraskelsen. Jon Knudsen var Åge Hareides førstevalg høsten 2008 og gjorde ingen tabber, men her har Drillo åpenbart hørt på keepertrener Frode Grodås, som er en erklært Jarstein-tilhenger.

I forsvar havnet Drillo på en forventet firer med Høgli og Bertelsen på backene, alternativene var her få, bortsett fra Mounir Hamoud.

Stopperne Wæhler og Hangeland virket tidlig som et førstevalg i Tyskland, all den tid Tore Reginiussen også ankom med en liten skade.

Andresen anker

Martin Andresen ble som ventet anker på midten, og han får med seg Per Ciljan Skjelbred og Christian Grindheim som løpssterke og kreative indreløpere.

Også Bjørn Helge Riise var garantert nær en plass i første-elleveren etter gode treninger i Dusseldorf. Fredrik Strømstad ble også vraket, men kan få spilletid ettersom Drillo planlegger at spillerne i midtbaneleddet skal løpe til de stuper.

Daniel Braaten er kanskje den mest formsterke av alle i troppen, og Toulouse-proffen havnet på høyrekant, og vil da få muligheten til å utfordre Tysklands venstreback Philipp Lahm både langs bakken og ikke minst i luften.

Les også:Nå er Braaten PÅ igjen

På venstresiden får Morten Gamst Pedersen en første sjanse til å imponere en ny landslagssjef etter flere mediokre matcher under Åge Hareide. Her var Erik Huseklepp nok en sterk utfordrer etter at Drillo har skrytt av Brann-spillerens ferdigheter i det siste.

Ensom spiss

At Thorstein Helstad ble spissen i 4-5-1-systemet til Drillo var også ventet.

Erik Nevland kom først inn etter forfall, mens Daniel Braaten altså ble foretrukket på kanten i stedet for på topp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder