STORE: Steven Gerrard og Fernando Torres leverte begge hver sin kjempekamp da Liverpool kjørte over Real Madrid. Foto: AP

Gerrard: - Vi var imponerende gode

Liverpool terroriserte Real-stjernene

(VG Nett) (Liverpool-Real Madrid 4-0, 5-0 sammenlagt) Fernando Torres, Steven Gerrard og resten av Liverpool lot ikke Real Madrid-stjernene få et sekund fred og ro. Dermed er Liverpool videre i Champions League på imponerende vis.

Kristian Skalland Moen
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

VG Nett LIVE:Les fullt kampreferat her!

5-0 sammenlagt mot et stjernelag som Real Madrid skaper gjenklang i fotball-Europa. Og seieren kunne til og med blitt enda større.

- Liverpool lekte med Real Madrid fra første til siste sekund, mener Viasat 4s fotballekspert Erik Solér.

- I dag så vi en moderne form for fotball. Real Madrid henger i gjørma, og spiller som de gjorde for 10-15 år siden. Det holder ikke lenger, mener Solér.

- Riktig lag vant

Selv om Liverpool fikk tildelt et straffespark laget kanskje ikke skulle hatt, mener Rune Bratseth at det ikke hadde noen betydning for utfallet av oppgjøret.

- Det riktige laget vant. Og Liverpool scorer ikke ett mål for mye, mener Rune Bratseth, og tenker på hjemmelagets mange brente sjanser.

Det var også Liverpool-manager Rafael Benitez klar over.

- Vi presset fra start til slutt, og spilte bra. Vi skapte mange sjanser, men Casillas reddet mye, påpeker Benitez.

VG Nett-leser:«Dette må jo være pinlig for Real Madrid, men må si at Liverpool var enorme, rett og slett». DISKUTÉR!

Les også:Chelsea-jubel for kvartfinale

Kanonade fra start

DEPPET: Slik så Iker Casillas ut etter at Andreas Dossena hadde scoret Liverpools fjerde mål. Casillas var for øvrig strålende bakerst for Real på Anfield. Foto: AP

Liverpool åpnet forrykende hjemme på Anfield, og de som trodde Premier League-laget ville legge seg bakpå for å ri på 1-0-ledelsen fra Madrid tok helt feil.

- Vi regnet med at de forventet at vi skulle ligge lavt. Derfor bestemte vi oss for å starte offensivt. Det fungerte bra, sier Liverpool-manager Rafael Benitez til Viasat 4.

Da det var spilt fem minutter hadde hjemmelaget allerede hatt to gigantsjanser til å ta ledelsen. Først lurte Fernando Torres seg forbi Fabio Cannavaro med en vakker hælvending. Torres kom helt alene med Iker Casillas, men Real-keeperen viste hvorfor mange ser på ham som den beste sisteskansen i verden og stoppet skuddet med en fantastisk benparade.

Les også:Bayern München vant med 11 mål!

Like etterpå måtte Casillas i aksjon igjen. Javier Mascherano fyrte løs på volley fra langt hold. Ballen hadde retning mot høyre kryss, men Casillas strakk seg så lang han var og reddet skuddet.

Omdiskutert straffe

Liverpool fikk likevel uttelling for presset ganske tidlig. Da klokken akkurat hadde passert 15 minutter, presset trioen Kuyt, Torres og Gerrard Reals forsvar knallhardt. Pepe klarte ikke å takle vekk ballen ordentlig, og Dirk Kuyt fikk lagt på tvers inne i feltet.

Torres var helt alene foran Casillas, og gjorde ingen feil fra kloss hold. Det var Torres' andre mål mot Real gjennom tidene - det forrige kom da han spilte for erkerivalen Atletico Madrid.

Liverpool hadde fortsatt overtaket etter 1-0-scoringen, og fikk etter hvert betalt for presset. Alvaro Arbeloa forsøkte å vippe ballen forbi Gabriel Henize ute til høyre, men argentineren stoppet ballen med skulderen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FORTVILET: Gabriel Heinze er totalt uenig med dommer og linjedommer at Liverpool skal ha straffe. Heinze blir belønnet med et gult kort. Foto: AP

Linjemannen mente Heinze brukte armen, og vinket for straffespark. Dommeren fulgte oppfordringen fra assistenten, og pekte på krittmerket. TV-bildene viser at straffesparket kanskje var noe hardt idømt.

Steven Gerrard gjorde ingen feil fra 11-metersmerket. Casillas gikk til høyre, og skuddet fra Liverpool-kapteinen til venstre.

Gerrard scoret igjen

To minutter senere var Real Madrid nære redusering da Wesley Sneijder dundret til fra langt hold. José Reina strakk seg så lang han var, og reddet flott. Dermed stod det 2-0 til pause.

- Vi gjorde jobben de første 30 minuttene, da jeg synes vi var imponerende gode, sier Steven Gerrard tilLiverpools hjemmeside.

Real Madrids utgangspunkt før andre omgang var selvfølgelig vanskelig. Laget måtte ha tre mål for å sikre seg avansement på bortemålsregelen.

Gjestene håpet trolig på å få en tidlig scoring etter hvilen for å skape ny spenning, men fikk ikke det. I stedet var det Liverpool som scoret tidlig i omgangen.

Ryan Babel dro av Sergio Ramos, og la ballen inn fra venstre. Steven Gerrard stormet frem, og satte bredsiden til. Ballen fløy inn i venstre hjørne, forbi en sjanseløs Iker Casillas.

Utskjelt Liverpool-målscorer

Raul hadde en stor sjanse til å redusere et par minutter senere, men bommet på mål da Reina bommet på en utboksing.

Real Madrid overtok initiativet litt utover i andre omgang, trolig også litt fordi Liverpool la seg litt lavere i banen.

Men spanjolene klarte ikke å utnytte at laget hadde ballen mest mot slutten av kampen.

I stedet klarte Liverpool å kontre inn nok en scoring helt på tampen av kampen. Javier Mascherano slo sistepasningen til innbytter Andrea Dossena, som overlistet Iker Casillas da de to stod ansikt til ansikt. Helt sikkert deilig for Dossena, som har fått mye kritikk etter at han kom til Liverpool i sommer.

- Den andre omgangen handlet bare om å gjennomføre, men vi fikk heldigvis et par scoringer til, påpeker Steven Gerrard.

Fikk selvtillit før United-møte

Dermed er Liverpool klare for kvartfinalen, med sjokkerende god margin. 5-0 sammenlagt over to kamper mot Real Madrid blir ikke glemt med det første.

- Vi er alle storfornøyde. Det var viktig å vinne, og sikre oss plassen i kvartfinalen. Dette var en fantastisk lagseier, mener Gerrard.

Manchester United bør være advart når de tar imot Liverpool hjemme på Old Trafford til helgen.

- Vi går til den kampen med stor selvtillit, sier Rafael Benitez.

PS. Premier League-rival Chelsea spilte 2-2 mot Juventus og er også videre i Champions League.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder