Messi frelset Argentina i VM-skjebnethriller – Sánchez og Chile ute

(Ecuador - Argentina 1-3) Argentina satte hjertet i halsen da Ecuador scoret etter bare 38 sekunder. Så tok landets største stjerne ansvar.

Artikkelen er over to år gammel

Han har vunnet Gullballen hele fem ganger. Allerede i 2015 ble Lionel Messi utropt som «tidenes beste» av sin tidligere manager, Pep Guardiola.

Natt til onsdag leverte Messi en kamp for historiebøkene, da han nærmest egenhendig reddet VM-plassen for Argentina med et fantastisk hat trick i 2782 meters høyde i Quito i Ecuador.

– Det vil ha mye å si i Argentina. Man snakker alltid om at Maradona vant VM «alene» for Argentina. Han fortjener alle rosende ord, men samtidig må man ikke glemme at uten Messi hadde ikke Argentina vært i VM i det hele tatt, sier Petter Veland til VG.

Utrolig fotballsjokk: USA ikke til VM for første gang på 32 år

Comeback etter tidenes verste start

Argentinerne hadde kniven på strupen og var nødt til å vinne for å være sikret minimum playoff til VM i Russland.

Allerede etter 38 sekunder sjokkerte Ecuador den stolte fotballnasjonen – Argentinas raskeste baklengsmål i deres 115 år lange landslagshistorie.

En stygg feil av Javier Mascherano ble utnyttet til det fulle, og Romario Ibarra satte inn 1-0 i den tynne luften på Estadio Olímpico Atahualpa.

Les også: Danmark og Sverige kan møtes i VM-duell

Men så våknet Lionel Messi. Først kombinerte han flott med Ángel Di María, og trillet inn utligningen før det var spilt 12 minutter.

Så vant Barcelona-stjernen ballen 30 meter fra Ecuadors mål, førte fremover og hamret inn 2-1 på fantastisk vis.

Den lille argentineren fortsatte i andre omgang. Etter 62 minutter tok han ned ballen, vendte opp og danset med et par ecuadorianere, før han chippet inn 3-1 så elegant som nesten bare Lionel Messi gjør det.

SENTRAL: Lionel Messi hadde bestemt seg: Han skulle til VM. Foto: Edgard Garrido Reuters

Det betyr at Argentina er klare for fotball-VM i Russland neste sommer.

– Hvis ikke Messi er tidenes beste fotballspiller, er jeg en j***a kylling, skriver fotballekspert og tidligere Barcelona- og England-spiller Gary Lineker.

Alexis Sánchez og Chile ute av VM

Det var ikke bare Argentina som hadde presset på seg. I en rekordjevn sisterunde i den søramerikanske turneringen var det i praksis fem lag som kjempet om to VM-billetter og én playoff-plass.

Chile hadde den vanskeligste oppgaven når de måtte til Brasil for å møte den suverene og forhåndskvalifiserte vinneren av VM-kvalifiseringen.

Fikk du med deg? Ødegaard herjet med Lagerbäck på tribunen

En tabbe av Claudio Bravo ga Paulinho muligheten til å sende vertene i føringen på Estádio do Morumbi i São Paulo. Deretter doblet brasilianerne ledelsen ved Gabriel Jesus, før samme mann satte inn 3-0 i et tomt Chile-bur da gjestene satset alt.

Samtidig spilte Peru og Colombia uavgjort i Lima. Dermed tok Colombia den fjerde VM-billetten, mens Peru må gjennom playoff for å kvalifisere seg til VM i Russland.

Store stjerner som Alexis Sánchez og Arturo Vidal må dermed se verdensmesterskapet fra tilskuerplass. Det må også Paraguay, som overraskende tapte hjemme for Venezuela.

Se scoringene her:

23 av 32 nasjoner er klare for fotball-VM i Russland neste sommer:

Fra Europa:

* Russland (vertskap), Belgia, Tyskland, England, Spania, Polen, Island, Serbia, Frankrike, Portugal

Fra Nord-, Mellom-Amerika og Karibia:

* Mexico, Costa Rica, Panama

Fra Asia:

* Iran, Japan, Sør-Korea, Saudi-Arabia

Fra Sør-Amerika:

* Brasil, Uruguay, Argentina, Colombia

Fra Afrika:

* Nigeria, Egypt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder