Lund Nielsen-dobbel etter pause sørget for uavgjort i Sogndal

SOGNDAL (VG) (Sogndal–Sarpsborg 08 3-3) Sogndal så ut til å gå mot tre livsviktige poeng. Men Sarpsborgs Matti Lund Nielsen ødela festen for hjemmelaget med to mål etter pause, det siste rett før slutt.

Jørn-Arne Tomasgard
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Jeg har selvsagt medlidenhet med Sogndal som mistet viktige poeng i sluttminuttene. Men vi trengte også poengene. Og vi tapte også poeng i denne kampen, sier dansken på sølvjagende Sarpsborgs midtbane.

– Vi er selvsagt ikke fornøyd med hvordan vi spilte i første omgang. Men det viser sterk moral at vi kom tilbake og sikret et poeng. Et poeng er OK slik kampen utviklet seg. Men måten vi spilte på før pause ergrer oss, sier tomålsscorer Lund Nielsen til VG etter kampen på Fosshaugane.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

VG Live: Sogndal-Sarpsborg 08 minutt for minutt

Utlignet rett før slutt

Utligningsmålet rett før slutt ga Sarpsborg 08 et viktig poeng i medaljekampen, og for så vidt et viktig poeng for Sogndal i nedrykksstriden. Men hjemmelaget hadde utsikt til alle poengene. Slik de har gjort mange ganger tidligere i sesongen, rotet de bort poeng i sluttminuttene. Lund Nielsens 3-3-scoring kom bare to minutter før full tid.

Sogndal-trener Eirik Bakke sier det ikke var ideelt å bytte ut midtstopper Reiss Greenidge fem minutter før slutt, men han hadde ikke noe valg.

– Han fikk føling med en strekk og signaliserte at han måtte bytte. Vi har sikkert måtte bytte midtstopper ti ganger denne sesongen, og hver gang har det slått negativt ut. Det er ikke kritikk mot dem som kommer inn, de får det vanskelig. Det er gunstig å ha kontinuitet akkurat i den posisjon, sier Bakke.

Mens Sarpsborg 08 kunne juble over ett poeng, følte Sogndal de hadde rotet bort to.

– Det skjer igjen. Vi roter bort en tomålsledelse og da ligger vi der vi gjør, sier en skuffet SIL-kaptein Even Hovland.

Les også: Måltørke for Sarpsborg-spiss

Rindarøy trodde han sikret seieren

Ole Martin Rindarøy scoret 3-1-målet på en vakker lobb alene med keeper.

– Jeg var sikker på jeg sikret seieren med det målet. Jeg så keeper gikk ned, og bestemte meg for å lobbe, sier venstrekanten til VG.

Rindarøy sier han er ferdig i Molde og åpen for å fortsette i Sogndal også etter denne sesongen.

Sarpsborg 08-trener Geir Bakke var noe mer fornøyd enn sin kollega på motsatt trenerbenk, men uttrykte bekymring over spillet før pause.

– Vi gjør fryktelig mye rart med ball i dag. Det er ikke sånn vi skal opptre. Vi ser litt bekymret ut og det skal vi ikke gjøre i Sarpsborg. Vi virker litt stresset med ball, sier treneren til Eurosport.

Han som måtte se Molde, på sølvplass, øke avstanden til tre poeng. Sarpsborg-treneren er tydelig på at tilsvarende innsats i cupfinalen ikke holder.

– Spiller vi slik, har vi ikke en sjanse mot Lillestrøm, sier Geir Bakke til VG.

Drømmestart for Sarpsborg

Sarpsborg 08 fikk en drømmestart på kampen da de tok ledelsen 1–0 etter fem minutter. Et smart cornertrekk og en god finte av Ole Jørgen Halvorsen gjorde at den tidligere Sogndal-spilleren fikk tid til å stille inn siktet mot hodet til Krépin Diatta inne i feltet. Diatta gjorde som han skulle og headet fint ned i hjørnet, utagbart for Sogndal-målvakt Dyngeland.

Man skulle tro at kalddusjen ville føre til at hardt pressede Sogndal falt sammen. Men det motsatte skjedde. Laget som kjemper desperat mot nedrykk, kom tilbake i det 21. minutt da veteran Kjetil Wæhler scoret sitt første mål for klubben. Sarpsborg-målvakt Anders Kristiansen klønet det til, Even Hovland fikk pirket ballen til Wæhler som klinket den inn til 1–1 på halvspretten.

Les også: Aalesund med begge beina i nedrykksstriden

Koomson-mål snudde kampen

Bare fem minutter etter 1–1 var det Gilbert Koomsons tur. Han fikk ballen fra Reiss Greenidge, avanserte mot mål, og skjøt hardt og lavt i hjørnet fra 18 meter. Det var Koomsons syvende mål for sesongen.

2–1 var et pent resultat for hjemmelaget. Men de hvilte ikke. Seks minutter før pause fosset Ramsland fremover, spilte fint til venstre til fremstormende Ole Martin Rindarøy som lobbet nydelig over utrusende Kistiansen og i mål til 3–1.

Ni minutter ut i andre omgang fikk Matti Lund Nielsen stå helt alene i feltet etter et frispark fra Tobias Heintz. Sogndal-målvakt Mathias Dyngeland kom på halvdistanse og Lund Nielsen kunne enkelt heade inn 3–2.

Dermed var det full fyr i kampen igjen. Sarpsborg øynet muligheten for poeng, mens spørsmålet var om Sogndal nok en gang skulle rote bort poengene.

Les også: Dette sier kalkulatoren om nedrykksstriden

Og det var nettopp det som skjedde. Som mot Lillestrøm sist helg mistet de poeng i sluttminuttene. Bare to minutter før full tid pirket Matti Lund Nielsen inn sitt andre for kvelden, dermed 3–3.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder