VAKKER SCORING: Maxi Rodriguez får kanontreff fra 17 meter og avgjør kampen mot Mexico. Foto: AP

Her får Rodriguez kjempetreff!

...men Argentina slapp unna utvisning i 1. omgang

STUTTGART (VG Nett) (Argentina-Mexico 2-1) Maxi Rodríguez avgjorde åttedelsfinalen mot Mexico med en fantastisk scoring. Men Argentina slapp unna et blodrødt kort på tampen av 1. omgangen.

VG Nett LIVE!Referat og bilder fra kampen!

Den omdiskuterte episoden inntraff rett før pause på stillingen 1-1. Argentina-keeper Roberto Roberto Abbondanzieri sendte et utspill fra femmeteren til en uoppmerksom Heinze.

Manchester United-spilleren bommet rett og slett på ballen og handlet nærmest i panikk da han klippet ned Fonseca uten å være i nærheten av å nå ballen.

Heftige protester

Men dommer Massimo Busacca fra Sveits mente tydeligvis at Argentina-stopper Roberto Ayala lå såpass godt plassert at han opphevet det som kunne ansees som en opplagt scoringsmulighet og dermed også rødt kort. På TV-bildene kom det klart fram at Ayala sto for langt unna til å kunne hindre Fonseca i å storme alene igjennom.

GULT KORT: Gabriel Heinze feller Francisco Fonseca som sistemann, men slipper det røde kortet på overtid i 1. omgang. Foto: Reuters

Protestene fra fortvilte Mexicos spillere og lagets argentinske trener Ricardo Lavolpe hjalp naturlig nok ingenting. Lavolpe var keeperreserve for Argentina da landet vant VM på hjemmebane i 1978.

- Dommeravgjørelser gikk imot oss. Vi ga alt og er triste over at vi er ute, men til sist vinner det laget som scorer flest mål, sa en diplomatisk Mexico-kaptein Rafael Marquez.

Snytt for scoring

I kampens siste ordinære minutt var det Mexicos tur til å bli tilgodesett i en ny kontroversiell situasjon. Innbytter Lionel Messi trillet ballen i åpent mål, men linjemannen markerte for offside på Juan Riquelme i trekket før, noe som viste seg å være en gal avgjørelse. På dette tidspunktet skulle Argentina dog allerede ha spilt en hel omgang med én mann mindre...

DIEGO MED DATTER: Fotballgud Diego Maradona var ikke overraskende i storform etter at hans Argentina hadde sikret seg kvartfinaleplass. Foto: Reuters

I ekstraomgangene hadde Argentina grei kontroll mot et Mexico-lag som tydeligvis begynte å gå tom for krefter. Og etter halvspilt 1. ekstraomgang scoret Rodriguez et fantastisk mål da han dempet på brystet og hamret ballen opp i hjørnet til høyre for keeper fra 17 meters hold. Et av Tyskland-VMs aller vakreste scoringer.

- Det var helt utrolig. Jeg hadde ikke tenkt til å skyte, men ballen falt helt riktig. Det var et sånt type skudd som enten fyker på tribunen eller i mål, sa Rodriguez etterpå.

- Nå har vi troen på at vi kan slå ut hvem som helst, fortalte matchvinneren.

Etter superscoringen tok det naturlig nok av på tribunen blant de argentinske supporterne, og legendariske Maradona var selvfølgelig med på feiringen - som han har vært i hele mesterskapet så langt.

Det nærmeste meksikanerne kom utligning var da Antonio Zinha skjøt like utenfor i starten av 2. ekstraomgang.

Nå blir det altså Argentina som braker sammen med vertslandet Tyskland i kvartfinalen i Berlin førstkommende fredag. Argentina og Vest-Tyskland møttes i finalene av fotball-VM både i 1986 (argentinsk seier) og i 1990 (vesttysk seier).

Sjokkåpning

SELVMÅL: Jared Borgetti header ballen i eget mål og sørger for 1-1 under press fra Hernan Crespo. Foto: Reuters

I lørdagens åttedelsfinale sjokkåpnet Mexico da Rafael Marquez dukket opp ved bakre stolpe og ekspederte et frispark i mål da seks minutter var spilt. Det var for øvrig Heinze som glapp markeringen.

Argentina fikk god hjelp til utligningen. Mexicos storscorer Jared Borgetti headet ballen i eget nett etter å ha blitt presset av Hernan Crespo på en corner.

Crespo hadde sjansen til å sende Argentina opp i 2-1 halvveis ut i 1. omgang, men lobben alene med keeper gikk utenfor.

Uheldige Borgetti hadde også muligheten til å score riktig vei for Mexico før pausen, men keeper fikk slått skuddet fra kanten av 16-meteren over.

Den samme Borgetti misbrukte en gylden mulighet i begynnelsen av 2. omgangen før Maxi Rodríguez og Javier Saviola ble hindret av Mexico-keeper Oswaldo Sanchez.

DEN SATT! Maxi Rodriguez demper ballen elegant på brystet før han dundrer den mot mål og over keeper Oswaldo Sanchez. Foto: Reuters/AFP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder