Jarstein klar for RBK

Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein (23) ble klar for Rosenborg fredag.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

ENDELIG KLAR: Rune Almenning Jarstein. Foto: Scanpix

Rosenborgs sportsdirektør Erik Hoftun reiste ned til Skien tidlig fredag morgen for å forhandle frem avtalen. Etter flere timer med forhandlinger ble klubbene endelig enige, ifølge Rosenborgs hjemmeside. Bare underskiftene mangler før avtalen formelt sett er i orden.

- Det er en avtale begge parter er fornøyd med, men vi ønsker ikke å kommentere summene som er involvert, sier sportsdirektør Erik Hoftun til RBK.no.

- Jeg er veldig glad for at det endelig gikk i orden. Jeg har jo håpet hele veien at det skulle bli en enighet mellom klubbene, sier Jarstein til VG Nett.

Vil ikke kritisere Odd

Overgangsavtalen ble klar bare én dag etter at Nettavisen skrev at forhandlingene mellom klubbene hadde strandet. Odd Grenland skal ha ønsket seg 18 millioner kroner for den talentfulle keeperen, men det syntes Rosenborg var for mye. Ifølge Varden var det første budet fra Rosenborg på 11 millioner kroner, men det ble avvist.

- Hvordan synes du Odd-ledelsen har vært i denne prosessen?

- Neeeeei, jeg er bare glad for at det gikk i orden jeg. Selv om det tok sin tid, sier Jarstein.

Rune Almenning Jarstein gikk ut og sa han ville spille for Rosenborg allerede for to uker siden. Også Vålerenga var interessert i stortalentet som ikke var særlig motivert for spill i 1. divisjon etter at Odd Grenland rykket ned.

RBK ikke siste stopp

Nå går han altså til Rosenborg for å utvikle seg videre, og et klart framtidsmål er spill i utlandet.

- Var det et reelt alternativ å dra utenlands allerede nå?

- Nei, jeg hadde ingen konkrete tilbud og så lenge Rosenborg ville ha meg så er jeg sikker på at det er det beste mellomsteget jeg kan ta. Jeg håper selvfølgelig å spille i en av de større ligaene senere i karrieren, sier Jarstein.

Bare et par timer før han selv ble klar for Rosenborg, fikk Jarstein vite at laget også har ansatt ny trener. Svenske Erik Hamrén er mannen som tar over Lerkendal-jobben til sommeren.

- Jeg husker ikke en gang hva han heter, men fikk med meg at han har hatt suksess i Aalborg, avslutter Jarstein som slutter seg til Rosenborg-laget 2. januar.

- Fordel for landslagsspill

Assisterende landslagssjef Ola By Rise hadde ikke hørt om Jarsteins klubbytte da VG Nett ringer, men synes det er gledelig å høre at landslagskeeperen har funnet seg en klubb på høyt nivå.

FORNØYD: Ola By Rise (t.h.) tror klubbyttet kan være bra for Jarsteins utvikling på landslaget under ham selv og Åge Hareide (t.v.). Foto: Scanpix

- Vi (landslagsledelsen) legger oss ikke borti klubbytter, men det er en fordel at spillerne våre spiller på det øverste nivået, uansett hvilken klubb det dreier seg om, sier By Rise til VG Nett.

- Vil det være lettere for ham å erobre plassen som førstekeeper på landslaget nå som han skal spille i Rosenborg?

- Det er en fordel at han får flest mulig kamper på høyest mulig nivå. Om det er bedre å spille for Rosenborg enn Brann eller Vålerenga kan diskuteres.

By Rise tror Jarstein kunne fått problemer med å utvikle seg på riktig måte dersom han hadde blitt med ned i 1. divisjon.

- Det har vist seg at det kan være vanskeligere å være stabilt god på litt lavere nivå, selv om det selvfølgelig ikke er umulig, påpeker landslagsassistenten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder