FUNNET ROEN: Etter å ha vært innom en del forskjellige klubber og landsdeler, har Stian Ohr funnet roen i Drammen. Foto: Sondre Nilsen
FUNNET ROEN: Etter å ha vært innom en del forskjellige klubber og landsdeler, har Stian Ohr funnet roen i Drammen. Foto: Sondre Nilsen

Ohr har endelig funnet roen

FOTBALL

DRAMMEN (VG Nett) Stian Ohr (29) har hatt mange nedrykk og klubbskifter gjennom sin fotballkarriere, men i Strømsgodset blir han værende uansett tabellplassering.

Publisert: Oppdatert: 02.04.07 18:13

VG Nett følger:Eliteserien

Da Ohr skrev under for Strømsgodset ble drammensklubben hans femte eliteserieklubb.

Mandag ettermiddag svarte Ohr på spørsmål fra VG Netts lesere på treningsfeltet til Strømsgodset.

Tett på Nett:Les svarene her

Ohr har vært innom både Stabæk, Vålerenga, Start, Hødd og Molde i løpet av sine år som fotballspiller. Det har som oftest endt med nedrykk og klubbskifte. Nå garanterer han at han blir værende i Drammen uansett utfall i årets eliteserie.

- Dersom vi rykker ned, så er jeg helt klar på at jeg skal være med på å spille Godset opp igjen, forteller han.

- Vinner cupen

Men dersom hans tips går inn, så blir den problemstillingen uaktuell.

- Vi vinner cupen, og havner på 10.-plass i serien, svarte han på et av spørsmålene fra leserne.

Ohr forklarer videre sine klubbskifter på følgende vis:

- Det har vært mye tilfeldigheter. Jeg var i Molde fra 1996 til 2000.

- Deretter havnet jeg i Start, som jeg måtte forlate fordi klubben ikke lenger kunne utbetale lønningene. Da havnet jeg i VIF. Etter oppholdet i Vålerenga valgte jeg Stabæk, fordi jeg kunne bruke ferdighetene mine bedre der. Men så rykket dem ned, samtidig som jeg ville hjem, forteller han til VG Nett.

Til Godset for 4-3-3

Kantspillerne dro dermed hjem til moderklubben Molde, som deretter rykket ned. I høst valgte han nok en gang å bytte klubb, da han skrev under for nyopprykkede Strømsgodset.

Lupen:Se VG-sportens analyse av eliteserielagene

- Jeg skjønner at folk stiller spørsmål ved klubbskiftene, men jeg synes ikke selv jeg har spilt for så mange klubber til å være 29 år. Jeg har kun spilt for fem eliteserielag, og det er vel nettopp derfor dette får så stor oppmerksomhet. Se på Thomas Myhre. Han var vel vært i 15-16 klubber til sammen, sier han spørrende.

Mange av spørsmålene fra leserne dreiet seg om nettopp hvorfor han forlot Molde for Strømsgodset. Slik svarte han på det.

- Jeg kunne valgt å bli værende i MFK, men valgte å dra til Godset når de kom på banen. Grunnen var at jeg følte jeg fikk spille i den posisjonen jeg er best i. Kant i 4-3-3.

I tillegg begrunner han klubbskiftet slik:

- Dersom jeg hadde blitt være i Molde, så hadde jeg antakelig blitt værende der resten av karrieren. Men jeg hadde lyst til å oppleve mer. Det er mye som skjer her, og det er stor optimisme i byen. Dessuten er kjæresten min fra Porsgrunn, sier han.

- Bryr meg ikke om det

Etter å ha forlatt fire eliteserieklubber har han også skaffet seg enkelte uvenner blant supporterne.

- Jeg hører nok dritt på kampene. Særlig fra VIF og Stabæk. Mye av det er rett og slett usmakelig. Men jeg bryr meg ikke noe om det, og tar det heller som et kompliment, forteller Ohr.

Her kan du lese mer om