Hva er dette?

MATCHVINNER: Evertons Dominic Calvert-Lewin (i midten) feirer sitt seiersmål mot Tottenham. Richarlison (t.v.) og Yerry Mina er også fornøyde. Foto: ALEX PANTLING / X01348

Dette mangler Everton for å stresse de etablerte topplagene

Det er 25 år siden Everton vant en pokal – men ligastarten har vært lovende. Kan Liverpools blå bybror endelig kjempe helt der oppe?

 • Ole Kristian Strøm
 • Rolf Brown

Her er alle våre oddstips

Det har foreløpig blitt 1–0 borte mot Tottenham og 5–2 hjemme mot West Bromwich.

Everton hentet James Rodríguez (Real Madrid), Allan (Napoli) og Abdoulaye Doucouré (Watford) i sommer. Og håper at stortalentet Moise Kean kan blomstre, og at den engelske landslagskeeperen Jordan Pickford viser hva han duger til.

Onsdag er det Vikinglotto. Her kan du spille før kl. 18.00!

– Jeg har vært skeptisk til måten Everton har bygget lag på over de siste årene, sier VGs fotballekspert Tor-Kristian Karlsen.

les også

Premier League blir dyrere: Prisbomben oser av politikk

– De har gjerne hentet dyre, etablerte spillere med fallende kurve fra topplagene, uten noen tilsynelatende idé om hvordan de forsterket helheten. Om man skal dømme fra de to første kampene, kan det imidlertid virke som at man han truffet godt på overgangsmarkedet denne høsten, sier Karlsen – og fortsetter:

– Den sentrale midtbanen er helt ny - og den trengte en oppgradering. Jeg er spent på om James Rodriguez klarer å levere jevnt utover en hel sesong, eller om den produktive starten kun er den energiforløsningen som noen gang fører med nye omstendigheter. Kvaliteten har han alltid hatt, men kontinuiteten kan fortsatt bli en utfordring.

Her kan du spille Vikinglotto! 59 millioner kroner!

Og så er altså spørsmålet om Everton, som sist ble ligamester i 1987, under Carlo Ancelotti kan utfordre de topplagene som har dominert i flere tiår?

– De mangler kanskje en sterk tilvekst på stopperplass og en klassespiss til for å virkelig stresse de etablerte topplagene. Men de tidlige signalene er allikevel positive for Everton, fastslår Tor-Kristian Karlsen.

les også

Endelig videofornuft i England: Så enkelt VAR det!

Dominic Calvert-Lewin har fire mål på de to kampene til nå, men hadde «bare» 13 mål totalt sist ligasesong. Sesongene før der hadde han henholdsvis seks og fire ligascoringer. Så det går altså hele tiden den riktige veien for det som opprinnelig er et Sheffield United-produkt.

Nå får vi se om han presterer like bra i ligacupen - som Everton forøvrig aldri har vunnet.

VG-tips: Fleetwood-Everton

* Fleetwood Town kom seg helt playoff-semifinalene på nivå tre siste sesong, men så var det slutt. Foreløpig har laget vist den nødvendige mentaliteten for å prøve igjen i denne nye sesongen. Fire av fem matcher vunnet.

* Det er spennende tider for Everton nå. En manager av format i Carlo Ancelotti har lokket til seg spillere deretter. I forrige ligacuprunde fikk nivå fire-klubben Salford reisepass (3-0). Vi forventer rullering på laget igjen, for det tette Premier League-programmet er så krevende. Og gjenopptreningen i slutten av august og begynnelsen av september var kortvarig og ikke helt optimal for de aller fleste PL-klubber.

* Det er opplagt at Everton er kveldens favoritter, men 1,22-odds for Everton-seier i et vanlig HUB-spill er noe tynt. Begge lag scorer har vært Fleetwood-trenden i alle lagets fem matcher hittil. Et slikt spill gir 2,00 i odds, og må kombineres.

Spillestopp er kl. 20.40. Kampen går på VSport+ og Viaplay.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Everton5410147713
2Liverpool64111514113
3Aston Villa5401125712
4Leeds United6312129310
5Crystal Palace631289-110
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Tippetips
 2. Engelsk fotball
 3. Premier League
 4. Everton FC
 5. Ligacupen

Flere artikler

 1. Ancelotti har fått sving på Everton – beste ligaåpning på 27 år

 2. Farens rørende post til Everton-helten Calvert-Lewin

 3. VAR-drama og skrekktakling i Merseyside-derbyet

 4. Pluss content

  Fantasy Premier League Gameweek 5: Disse tallene må du få med deg til wildcardet

 5. Vinnerne og taperne - slik ble dette overgangsvinduet

Fra andre aviser

 1. Drømmestart for Everton: Rystet Tottenham i London

  Aftenposten
 2. For seks år siden ble han skallet ned i engelsk 6. divisjon. Nå er han Premier Leagues toppscorer.

  Aftenposten
 3. For seks år siden ble han skallet ned i engelsk 6. divisjon. Nå er han Premier Leagues toppscorer.

  Fædrelandsvennen
 4. Everton-duo vant hver sin Premier League-pris

  Aftenposten
 5. Everton-duo vant hver sin Premier League-pris

  Bergens Tidende
 6. Everton-duo vant hver sin Premier League-pris

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no