Kallevåg stoppet TIL-festen: LSKs åttende kamp uten tap

(Tromsø-Lillestrøm 0–1) Serieleder Tromsø fylte 100 år, men LSK kuppet festen da Torbjørn Kallevågs scoring sørget for jubilantens første hjemmetap denne sesongen.

 • Camilla Vesteng

Tromsø ladet opp til kamp med festivitas og direktesendinger i lokale medier. Det var fest i byen og kake i pausen. Men det koster å fylle 100 år. Motstander Lillestrøm hadde en oppgave: Å ødelegge feiringen i nord.

Etter 15 minutter serverte Fredrik Krogstad lagkamerat Torbjørn Kallevåg med en liten stikker foran mål, Kallevåg satte ballen sikkert i mål forbi TIL-keeper Jacob Karlstrøm. En strålende scoring.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– En godt gjennomført bortekamp. Vi tar med oss tre poeng, det er viktig. Vi er gode i dag, da gjør vi det vanskelig for Tromsø. Dette er et steg i riktig retning for oss, sier Aleksander Melgavis til Eursport etter kampen.

Åtte poeng på syv kamper

Lillestrøm var nummer syv i Obos foran kampen på Alfheim. LSK startet sesongen med to seirer, så gikk det fem kamper uten en trepoenger. Men den 11. august snudde det for romeriksklubben. KFUM Oslo ble slått 2–1 og etter tirsdagens kamp mot Tromsø har LSK åtte kamper uten tap, og laget er bare fire poeng bak Sogndal på direkte opprykksplass.

MÅL: Lillestrøms Torbjørn Kallevåg (t.h.) scoret kampens eneste mål på Alfheim tirsdag kveld. Kaan Kairinen er klar for en scoringsklem. Fredrik Krogstad slo den målgivende pasningen (delvis skjult). Foto: Rune Stoltz Bertinussen

les også

LSK svakest foran mål i Obos-ligaen: – Jeg hater unnskyldninger

Tromsø leder fortsatt Obos-ligaen etter halvspilt sesong, seks poeng foran LSK.

Men for 100-årsjubilanten har pilen pekt feil vei en stund. Tromsø startet med åtte strake seire, men på de syv siste kampene har TIL bare åtte poeng - av 21 mulige.

Tromsø-trener Gaute Helstrup har fått litt å tenke på.

– Vi skal bruke kampen for det vi kan. Vi er ikke gode nok defensivt. Og vi treffer ikke helt i presspillet. Vi har noen gode perioder, men de blir for korte. Vi får gratulere Lillestrøm, sier Helstrup til Eurosport.

– Vi nærmer oss noe

For LSK var det en utrolig viktig seier, dersom de bare skal spille en sesong utenfor Eliteserien. Og Lillestrøm var best. De var mest offensive og presise, selv om jubilanten skjerpet seg etter hvilen.

les også

Nyopprykkede Grorud sjokkerte Tromsø

Tromsø hadde en kjempesjanse til å utligne. Et kvarter før slutt kom hjemmelaget fremover i høyt tempo. Kent-Are Antonsen slo perfekt inn foran mål, men ballen var akkurat noen få centimeter foran foten til Fitim Azemi.

LSK-spiller Thomas Lehne Olsen var strålende fornøyd med kampen, og titter oppover på tabellen.

– Vi ser at vi nærmer oss. Men vi prøver å ta en kamp av gangen, og vi er inne på noe nå, sier Lehne Olsen til Eurosport.

Mer om

 1. Lillestrøm SK
 2. Tromsø IL
 3. OBOS-ligaen
 4. Fotball
 5. Norsk fotball

Flere artikler

 1. Forbannet Bakke etter ny LSK-smell: – Fryktelig irriterende

 2. Lillestrøm røk på nytt poengtap

 3. Endelig vant Lillestrøm igjen – nå kreves mestertakter for opprykk

 4. LSK svakest foran mål i Obos-ligaen: – Jeg hater unnskyldninger

 5. Ny Lillestrøm-smell: Tapte mot nyopprykkede Åsane

Fra andre aviser

 1. Ny Lillestrøm-fiasko: Tapte mot nyopprykket lag igjen

  Aftenposten
 2. Jerv rystet Lillestrøm i målfest

  Aftenposten
 3. Nytt Lillestrøm-mareritt: Uten seier på fem kamper på nivå to

  Aftenposten
 4. Lillestrøm spolerte Tromsøs bursdagsfeiring

  Aftenposten
 5. Nytt Lillestrøm-mareritt: Uten seier på fem kamper på nivå to

  Bergens Tidende
 6. Lillestrøm spolerte Tromsøs bursdagsfeiring

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no