Hands og straffe hindret at Molde-opphentingen ga seier

(Molde-Ferencvaros 3–3) Først 0–2, så ble 0–2 til 3–2 for Molde. Men den store Champions League-optimismen ble drept tre minutter før slutt, ved hjelp av en hands og et straffespark – mot Molde.

 • Knut Espen Svegaarden
 • Jostein Overvik

– Vi skal og bør vinne denne kampen, vi kjører «hele butikken» i 2. omgang, sa Molde-trener Erling Moe kontant til Viasat rett etter kampen. Han var skuffet over resultatet, men han mener at Molde fortsatt har en god sjanse til å komme seg inn i Champions League.

– Vi drar til Budapest for å vinne, og det er vi kapable til, uten tvil, sier Erling Moe - minst like kontant og selvsikkert.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Det så bekmørkt ut på 0–2. Så våknet kapteinen, slo corneren til reduseringen og så scoret Magnus Wolff Eikrem (30) utligningsmålet selv. Og til slutt headet Martin Ellingsen inn det Molde håpet og trodde skulle være vinnermålet – fra 13 meters hold.

Men så, bare fire minutter senere, kom altså utligningen. Dessverre for Molde.

– Jeg skjønner ikke handsregelen, sier Erling Moe - da innbytter Ola Brynhildsen «handset» da han ble skutt på fra en meters hold, på kanten av 16-meters-streken.

Champions League-drømmen lever likevel for Molde før returoppgjøret i Ungarn tirsdag. 0–0 hadde vært bedre, på grunn av bortemålsregelen, men på stillingen 0–2 hadde Erling Moe og Molde tatt hvilket som helst resultat som ikke var tap.

Han fikk 3–3, etter det som ble en spennende og til dels god 2. omgang av Molde. Ungarerne, som virket å ha kontroll på 0–2 etter 52 minutter, mistet fullstendig grepet da Leke James reduserte tre minutter senere. Det ble en drøss av cornere, halvsjanser – og etter hvert store sjanser.

Og Magnus Wolff Eikrems utligning etter 65 minutter var av det vakre slaget, etter flott Molde-spill.

– 2. omgang var helt fantastisk fra Molde. Og scoringen min var veldig fin, flott satt opp av Fredrik Aursnes og Eirik Hestad, sier Magnus Wolff Eikrem til Viasat etter kampen.

Opphentingen var sterk, og da Martin Ellingsen headet inn Fredrik Aursnes sin dødball etter 83 minutter, så det plutselig lyst ut. Men det holdt altså ikke helt inn for Molde.

Etter en meget svak 1. omgang, tok Molde fullstendig over etter pause og hadde mange nok muligheter til å avgjøre denne kampen. Men både en VAR-avgjørelse som hindret straffespark og en noe merkelig annullering like etter, sørget for at Molde ikke kom i ledelsen lenge nok på de 90 minuttene kampen varte.

Bi Sylvestre Franck Fortune Boli (26) scoret 58 mål på 161 kamper før han forlot Eliteserien for godt i 2019. Onsdag kveld sørget han for at veien til Champions League ble langt tyngre for Molde med et bortemål allerede etter syv minutters spill.

Det står om 177 millioner, noe som er summen Ferencvaros og Molde kjemper om i denne dobbeltkampen, der 1. omgang ble spilt på Aker stadion onsdag kveld. I den første omgangen så det ut som Molde var preget av stunden og anledningen: Ungarske Ferencvaros så ut som en divisjon over, og med Bolis tidlige scoring hadde Tokmac Nguen og lagkameratene hans all verdens tid og anledning til å kontrollere kampen mot Molde-spillere som aldri fikk opp dampen.

– Vi skaper nok til å vinne kampen. Og de får lettkjøpte mål, der er vi ikke gode nok i vårt eget felt, sier Erling Moe.

Men en pause på 15 minutter har endret mange fotballkamper, det samme har bytte av spillere. Og selv om det ble enda mørkere, resultatmessig, da Ferencvaros gikk opp i en 2–0-ledelse, så vi tendenser i et Molde-lag som så ut til å ville mye mer etter pause.

Etter 0–2 etter 52 minutters spill, går det ikke an å si at 3–3 er svakt. Men oppgaven i Budapest tirsdag blir langt fra enkel, for et Molde-lag som har tapt sine seks siste bortekamper i serien.

– Jeg tror vi har gode sjanser, hvis vi spiller som vi gjorde i 2. omgang. Men vi kan ikke la dem slippe til så lett som vi gjorde her i Molde i kveld, sier Magnus Wolff Eikrem.

– Jeg sa fra til gutta før kampen - Molde er gode, de kan spille ball. Så jeg hadde dem som små favoritter i Molde. Men hjemme skal vi dominere, vi er bedre der, vi presser enda høyere og bedre, sier Ferencvaros nordmann, Tokmac Nguen - som var bestemann på banen før pause.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22192173254859
2Molde22141754272743
3Rosenborg22126442222042
4Vålerenga2211653728939
5Odd2112274032838
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Champions League
 2. Eliteserien
 3. Molde FK

Flere artikler

 1. Champions League-drømmen brast for Molde etter misbrukte sjanser: – Blytungt

 2. Keepertabbe hjalp Molde videre

 3. Berisha avfeier Moldes gullsjanser: – Jeg tror det løpet er kjørt

 4. Fenomenale Falch påførte Molde nytt tap: – Mangler overskuddet

 5. Boli med frekk Molde-melding: – Ikke for å være overlegen, men vi knuser dem

Fra andre aviser

 1. Straffespark ødela Moldes utrolige comeback i Champions League-kvaliken

  Aftenposten
 2. Vill jubel etter straffedrama: Nå er Molde ett steg unna Champions League

  Aftenposten
 3. RB-børsen: – Gikk foran og viste at det absolutt er muligheter i Budapest

  Aftenposten
 4. Vill jubel etter straffedrama: Nå er Molde ett steg unna Champions League

  Fædrelandsvennen
 5. RB-børsen: – Gikk foran og viste at det absolutt er muligheter i Budapest

  Bergens Tidende
 6. Molde-børsen: «Han blir en svært viktig mann i Europa League»

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no