FRA VENNER TIL FIENDER: Sammen med Lionel Messi (t.h.) skapte Neymar mange gode minner for Barcelona-fansen. Nå er tonen mellom PSG-spilleren og klubben langt fra like god. Foto: Manu Fernandez AP

Spansk storavis: Neymar erklærer juridisk krig mot Barcelona

Her er torsdagens oddstips

PSG-stjerne Neymar hevder å ha krav på nær 275 millioner kroner fra eks-klubben Barcelona. Nå har han gått rettens vei for å få tak i pengene.

Det slo den spanske storavisen El Mundo opp onsdag.

Neymar erklærer juridisk krig mot Barcelona, skriver avisen, som er sitert av en rekke andre spanske sportsaviser. Også TV 2 har omtalt saken her til lands.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Grunnen: Den brasilianske PSG-stjernen mener han har krav på 26 millioner euro fra gamleklubben Barcelona som følge av en lojalitetsbonus i hans gamle kontrakt. Og han vil ha 10 prosent renter i tillegg.

28,6 millioner euro, altså, eller nær 275 millioner norske kroner. Nå har han gått rettens vei for å få tak i pengene, skriver El Mundo.

Husker du denne hodemisten signert Neymar?

Barcelona bestrider på sin side søksmålet, og har allerede gått til motangrep. I den samme instansen som Neymar har fremlagt sin sak, skriver avisen at Barcelona ønsker erstatning for tapt inntekt.

Neymars siste kontrakt med klubben ble underskrevet bare måneder før PSG trigget utkjøpsklausulen på svimlende 222 millioner euro, og Barcelona skal ønske seg totalt 75 millioner euro av spilleren.

De hevder også at Neymar brøt vilkåret for å få utbetalt lojalitetsbonusen da han dro til den franske hovedstadsklubben.

Fått med deg? Zlatan kobles bort fra Man. United

VGs tips: Barca vinner med handikap

Torsdag kveld må Barcelona vri fokuset tilbake på det sportslige planet. På motsatt banehalvdel på Camp Nou står Valencia i veien i den første av to cupsemifinaler.

Etter å ha snudd det mot byrival Espanyol og tatt seg dit, er Barcelona på jakt etter å forsvare cupgullet fra forrige sesong. Katalanerne har vært helt overlegne denne sesongen, og kommer til denne kampen som forhåndsfavoritter.

Første oppgjør er på Camp Nou, noe som også taler til Barcas fordel. Valencia er imidlertid ingen kasteball. De har levert en god sesong og ligger på 3. plass i La Liga. Riktignok fikk laget juling av Real Madrid i forrige runde (1-4-tap), og kan ikke vise til mer enn 3-0-3 på de siste seks bortekampene.

Barcelona mangler Dembele (a) og Vermaelen (f). Murillo (f) ute for Valencia.

Det er meget mulig at Barcelona hviler spillere til dette oppgjøret, men de er uansett store favoritter - og fortsatt ubeseiret på eget gress. Vi tror Barcelona vinner med mer enn ett mål, og spiller hjemmeseier (0-1) til 1,45.

Spillstopp er 21.25, og kampen vises på Viasport 1.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder