Kamara med Zlatan-advarsel etter hat trick: – Det blir to løver nå

ULLEVAAL (VG) (Norge – Australia 4–1) Han brølte som et villdyr da han fullførte sitt hat trick for landslaget. Ola Kamara (28) understreker at Zlatan Ibrahimovic (36) ikke blir den eneste løven i Los Angeles.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

LA Galaxy-spissen som fredag fikk Zlatan Ibrahimovic som lagkamerat, sendte et skremmeskudd i retningen den svenske superstjernen med landslagsscoring nummer to, tre og fire, og sitt første hat trick for Norge.

– Det blir to løver i LA Galaxy nå, sier Kamara til TV 2.

les også

Folkebørsen: Slik spilte Norge mot Australia

Tre scoringer av Ola Kamara og en kontant heading fra Tore Reginiussen ga landslagssjef Lars Lagerbäck en etterlengtet seier, etter tapene mot Slovakia og Makedonia i november.

Lagerbäck fikk se Kamara gjøre som Zlatan gjorde i sine glansdager under hans ledelse for det svenske landslaget. Han fikk se en spiss som scoret mål.

les også

Endelig – en internasjonal kantspiller

Nå håper den norske spisshelten å gjøre det samme i englenes by, sammen med Zlatan.

– Forhåpentligvis spiller vi sammen. Jeg gleder meg til det. Jeg tror det blir en kul greie. Jeg tror det er en del ting å lære av «Ibra», sier han til VG.

– Vi har en del store spillere, men han blir den største stjernen.

Svar på tiltale

Men fredag var det Kamara som var stjernen, og han var naturligvis svært fornøyd da VG snakket med ham etter kampen.

– Vi viser at vi vil og at vi er på gang, og jeg tror folk fikk se en annen gjeng som ønsker å gi full gass fremover. Jeg fikk vist at jeg kan være en målscorer på landslaget også.

les også

Zlatan klar for LA Galaxy:–Kjære Los Angeles, vær så god

MLS, ligaen Kamara spiller i, har flere ganger vært gjenstand for kritikk, noe 28-åringen tidligere har vært ute og avfeid. Fredagens hat trick ble et slags svar på tiltale for Kamara, som også åpnet LA Galaxy-karrieren med scoring.

– Folk har sagt at «han kan score i MLS» og «han kan score i Eliteserien, men kanskje ikke på landslaget», men nå gjorde jeg det, og det var veldig deilig, sier mannen som ikke var i Lagerbäcks opprinnelige tropp.

les også

Lars Lagerbäcks beste kamp: – Veldig, veldig godt fornøyd

Men det er mye som tyder på at han blir å finne i den norske landslagstroppen fremover.

Landslagssjef Lagerbäck understreker at han ikke liker å love ting, men erkjenner at det blir vanskelig å komme unna Kamara.

– Fortsetter han som dette er han definitivt med i troppen, sier han.

Følg oss på Instagram: vgsporten!

Norges målscorere må definitivt dele æren med servitørene: Mohamed Elyounoussi fosset inn fra venstre og serverte Ola Kamara, Stefan Johansens dødballfot prikket kula rett på hodet til Tore Reginiussen og Markus Henriksen spilte gjennom Kamara.

Reginiussen, som stanget Norge i føringen, fikk fredag tildelt den tradisjonelle gullklokken, som norske landslagsspillere får når de noterer seg for 25 kamper med flagget på brystet.

Innbytter Martin Ødegaard noterte seg for målgivende på 4–1, men den var langt fra ferdigscoret for Kamara, som dro seg innover i banen og forbi en motspiller før han hamret ballen i hjørnet.

Dermed var hat tricket fullbyrdet, til Kamara og resten av Norges store glede.

Halvannet år uten Ullevaal-tap

Det ble komfortabelt til slutt, men Norge startet svakt på et glissent Ullevaal.

Australia tok ledelsen da Jackson Irvine fikk gå opp helt uforstyrret på Aaron Mooys corner i første omgang, det etter at Norge i åpningsminuttene hadde vært overlegne i duellspillet.

Men Norge slo som kjent kraftig tilbake, noe som fikk frem gliset hos denne mannen:

SAY CHEESE: Landslagssjef Lars Lagerbäck hadde god grunn til å smile etter kampen. Foto: DELEBEKK, BJORN S.

4-1-seieren betyr at Norge ikke har tapt på Ullevaal siden 0–3 mot Tyskland 4. september 2016. Det er 565 dager siden.

Norge har slått Nord-Irland, Aserbajdsjan og San Marino, og spilt uavgjort mot Sverige og Tsjekkia i denne perioden.

VG+: Moi: Drømmen om en stor liga

Mohamed Elyounoussi, som nylig toppet karrieren med mål og målgivende borte mot Manchester City i Champions League, viste sin klasse igjen. Han fikk Norge inn i kampen igjen på stillingen 0-1, da han rev seg fri og spilte til Ola Kamara, som satte ballen i mål.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder