Bård den store helten

(VG Nett) (Armenia - Norge 1-4) Odd-stopperen Bård Borgersen ble kalt inn som ekstramann i landslagstroppen, fikk sin A-debut like etter pausen og ble hele Norges helt mot Armenia.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Fyldig referat fra kampen HER

Det høres kanskje ut som en typisk armerikansk heltefilmhistorie, og det er kanskje heller ikke så langt unna sannheten. Borgersen skulle opprinnelig får sin debut på landslaget i Hongkong-turneringen i vinter, men da ble han skadet før kampene skulle spilles og måtte melde pass.

Inn som reserve

Da Henning Berg og Erik Hoftun måtte melde pass på grunn av skader, ble Borgersen funnet god nok for landslagssjef Nils Johan Semb. Ronny Johnsen startet kampen mot Armenia sammen med Christer Basma i midtforsvaret til Norge, men Johnsen måtte gi seg i pausen. Odd-stopperen Borgersen fikk spille hele den andre omgangen for Norge. Og for en debut det skulle bli.

I hele den første omgangen hadde Norge stanget hodet mot veggen og knapt fått til noe som helst. Bare fire minutter ut i den ahdre omgangen skulle det begynne å skje saker og ting. John Arne Riise slo et frispark inn i feltet til Armenia. John Carew headet fra 12 meter og treff tverrligger. Keeper kavet på bakken, og da utnyttet Borgersen sjansen til å stupheade ballen i mål. Flott scoring.

Stoppet Armenia i medgang

Så scoret Carew for Norge, men like etter kom Armenia tilbake og var med ett inne i kampen igjen. Da dukket Borgersen opp igjen. Denne scoringen var enklere. Riise slo en corner og på bakerste stolpe fikk Borgersen stå alene og heade i mål.

- Det er fantastisk moro. Jeg kunne til og med hatt tre, sa Borgersen til TV 2.

På overtid satte Carew inn 4-1 til Norge, og endelig har Norge begynt å vinne igjen. Dette gir Semb et etterlengtet pusterom.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder