TIDLIG DUSJ: Mohamed «Moi» Elyounoussi går i garderoben etter å ha fått sitt andre gule kort mot Kypros. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Røde «Moi» slipper med skrekken – må sone om to år

NIKOSIA (VG) Mohamed «Moi» Elyounoussi (24) ble utvist mot Kypros. Men Norge slipper å klare seg uten en av sine viktigste spillere på veien til EM i 2020.

 • Arilas Berg Ould-Saada
 • Marius Guttormsen
 • Bjørn S. Delebekk (foto)

Artikkelen er over ett år gammel

– Virkelig!?!? I så fall så er jeg veldig lettet. Så unødvendig å måtte stå over en playoff for det som skjedde i går, skriver Elyounoussi i en tekstmelding til VG tirsdag formiddag etter å ha blitt opplyst om at han ikke trenger å sone hverken i EM-kvalifiseringen eller EM-playoff.

les også

Slik går Norge til 2020-EM

Den norske nøkkelspilleren var ikke helt sikker på hva slags suspensjon det røde kortet innebar da han møtte VG i pressesonen etter kampen.

– Det jeg har fått vite, er at jeg mister den første kampen i den ordinære EM-kvalifiseringen. Det er i så fall en lettelse, for jeg vil i hvert fall ikke miste playoffen, sa han.

les også

Slengkyss fikk «Moi» til å koke: – De vil få meg til å klikke

Sannheten er faktisk enda mer positiv for Elyounoussi og Norge. Han trenger hverken å stå over en kamp i EM-kvalifiseringen i 2019 eller den eventuelle EM-playoffen på våren i 2020.

Her kan du se hvordan «Moi» ble utvist:

UEFAs medieavdeling skriver i en e-post til VG at «suspensjoner for røde kort som ikke kan sones under den gjeldende turneringen, blir tatt med videre til neste utgave av turneringen, som i dette tilfellet betyr neste utgave av UEFA Nations League».

«Vær oppmerksom på at EM-kvalifiseringen til 2020 (både gruppespill og playoff) er en annen turnering, så de blir ikke påvirket av den nevnte suspensjonen», skriver UEFA.

les også

Sørloth fortviler: – Kun de jævla målene som skal inn

Det betyr at Elyounoussi først må sone for utvisningen på høsten i 2020, når neste utgave av Nations League-gruppespillet sparkes i gang.

Før kampen skrev VG at kantspilleren er blant spillerne i Nations League som lager flest frispark og får mest juling, men mandag kveld var det nordmannen som sto for taklingene: Det første gulet kortet fikk han for å stoppe en kontring, det andre kom etter en sen takling.

– Jeg sa at jeg var en snill gutt før kampen. Jeg jinxet det. Jeg fikk smake egen medisin. Nå var det jeg som kom for sent inn i taklingene… Jeg er irritert på meg selv. Det var unødvendig, sier han.

Mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Mohamed Elyounoussi
 3. Nations League

Flere artikler

 1. «Moi» klikket på lagkamerat i Southampton: – Hodeløst

 2. Slengkyss fikk «Moi» til å koke: – De vil få meg til å klikke

 3. Kamara-dobbel sikret norsk Nations League-seier: – Akkurat slik det skal være

 4. Sverige sendte Tyrkia ned på Norges nivå i Nations League

 5. Den viktigste kampen på tre år

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder