TAPT FOR FKH: Eirik Horneland (t.h.) sammen med RBK-sportssjef Stig Inge Bjørnebye under presentasjonen av ham. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

Har gitt seg selv frist til å finne Horneland-erstatter

FK Haugesund stresser ikke med å finne ny trener. Det er på grunn av Jostein Grindhaug.

Artikkelen er over ett år gammel

– Vi har gitt oss selv tid til månedsskiftet. Vi ønsker å ha en avklaring innen 1. februar, så vi har relativt god tid. Det hadde vi ikke hatt om det ikke var for den situasjonen vi er i, sier FKH-leder Leiv Helge Kaldheim til VG.

Situasjonen han snakker om heter Jostein Grindhaug. Den tidligere FK Haugesund-treneren, som nå er sportssjef i klubben, har overtatt treneransvaret på midlertidig basis etter at RBK hentet Eirik Horneland som ny trener.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

les også

NFF med ny utlånsordning for talenter: – Kan komme i konflikt med FIFAs regler

– Jostein er en topp mann. Og sammen med utviklingssjef Sebastian Brydegaard er det veldig mye god kompetanse innad i klubben, forklarer Kaldheim.

– Er han aktuell også på permanent basis?

– Jostein er aktuell. Han må finne ut av hva som passer ham best, men han er absolutt en kandidat, svarer Kaldheim.

AKTUELL: Jostein Grindhaug var trener for Haugesund fra 2009 til 2015 før han ble sportssjef i klubben. Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

– Så hvis han har lyst, så blir det ham?

– Nei, det er ikke det som er sagt. Det kan bli konklusjonen, men det er ikke det som er den ennå. Vi sonderer fremdeles, sier FKH-sjefen.

Ifølge Haugesund Avis er det en rekke aktuelle kandidater til jobben som ny FKH-trener. Faktisk vil trenere fra hele Norden ta turen til Haugesund for å lede laget som kom på 4. plass i fjorårets Eliteserie.

– Det stemmer det. Det har vært mye pågang og mange navn etter at det ble kjent at vi var på jakt etter ny trener. Det er mange som har spilt inn seg selv, og det er mange agenter som har spilt inn sine navn, bekrefter Kaldheim.

les også

RBKs nye trenerteam varsler grep: - Enkelte vil slite

Han vil ikke ut med antall eller navn, men svarer når VG spør om Eirik Bakke. Sogndal-treneren har vært nevnt som en kandidat som sto svært høyt opp på ønskelisten til Haugesund.

– Kan du bekrefte eller avkrefte om han er aktuell?

– Jeg kan ikke bekrefte navnet hans, for jeg kan ikke se Eirik Bakkes navn på den oversikten jeg har sett, svarer Kaldheim.

Vi takker for at du leste artikkelen med denne lille godbiten:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder