FFK-YNDLING: Publikum likte det de så av Yherland MacDonald (venstre) søndag. Her er gutten fra Costa Rica i duell med Starts Steinar Pedersen. Foto: Thomas Andreassen

«FFK-Ronaldinho» showet på Stadion

FREDRIKSTAD (VG Nett) Hovedtribunen var i harnisk da FFK-yndlingen Yherland MacDonald (18) ble plukket av banen etter 53. minutter mot Start søndag.

  • Jarle Fredagsvik

- Jeg la merke til det, og det er hyggelig å høre at fansen likte det de så. Men det var min beslutning å gå av, og det er viktig at fansen er klar over det, sier MacDonald til VG Nett.

Han legger til at han har opplevd tilsvarende reaksjon fra publikum i tilsvarende situasjon med Costa Ricas U20-lag...

Skadet og sliten

Etter det sure 1-2-tapet for serieleder Start søndag kveld, løp han rett i garderoben og forsvant raskt fra stadion. Etter kampen var det uklart akkurat hvorfor spilleren, som av en lokal juri ble kåret til banens beste, ble byttet ut så tidlig.

Assistenttrener Knut Torbjørn Eggen sa til VG Nett at MacDonald ba om å bli byttet ut på grunn av skade. Fysioterapeut Bjørn Runar Dahl sa at han ikke var skadet, men utslitt. Sannheten er midt i mellom, eller begge deler om man vil.

- Jeg var både skadet og sliten. Jeg fikk et spark bak på leggen. Det var bedre å bytte inn en som kunne gi 100 prosent, fremfor å bruke en som kunne gi 80 prosent, sier han.

Vil ligne Ronaldinho

Kampen mot Start var kantspillerens andre fra Start i FFK, og han vartet opp både med lekre gjennomspill, lekne finter og smarte løp i bakrom.

Forbildet: Ronaldinho

Av utseende er han heller ikke så ulik sitt forbilde Ronaldinho.

- Han er helt klart mitt store idol. Jeg prøver faktisk å ligne ham på banen, men jeg er selvsagt mest opptatt av at laget presterer som helhet, sa stortalentet til Fredriksstad Blad i vinter.

FFKs RONALDINHO: Yherland MacDonald i kampen søndag. Foto: Thomas Andreassen

- Det er fint at han har sine forbilder, men at han når så langt som Ronaldinho, kan jeg ikke love.

Gleder seg til Kvisvik kommer

- Blir det flere sjanser for Yherland nå som Raymond Kvisvik ankommer byen?

- Det blir tøft å spille seg inn på FFK utover, men han er alternativ både på flanken og som spiss, svarer Eggen.

- Det er bra for Fredrikstad at Raymond kommer, og jeg tror kanskje Drillo vil bruke meg som spiss. Men jeg spiller uansett der Drillo vil bruke meg, sier MacDonald.

Nå er det ferie i Fredrikstad Fotballklubb i en uke, men ikke for MacDonald. Han skal til Hamar og spille en juniorturnering.

- Jeg er bare 18 år og må jobbe opp ferie. Kanskje jeg kan ta ferie når jeg er 25 år, gliser den sympatiske gutten fra Costa Rica.

PS! FCK-spissen Todi Jønsson (33) er aktuell for Fredbrikstad. Han satt på tribunen søndag, og skal i samtaler med Fredrikstad mandag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder