LYKKE: Hva som skjer med Alexis Sanchez i fremtiden er ikke kjent, men søndag sikret han Arsenal og Arsene Wenger tre poeng mot Burnley. Foto: Andrew Yates Reuters

Straffescoring på overtid førte Arsenal forbi rivalene

(Burnley-Arsenal 0-1) Alexis Sanchez senket Burnley borte på overtid, akkurat slik Laurent Koscielny gjorde sist sesong. Dermed er Arsenal forbi Tottenham og Liverpool.

Artikkelen er over to år gammel

Det så ut til å ebbe ut i 0-0, men på overtid ble Burnley rammet av deres «Arsenal-forbannelse» igjen. I 91. minutt rev Burnley-forsvarer James Tarkowski ned Aaron Ramsey og pekte på straffemerket. Sanchez holdt hodet kaldt fra ellevemeteren.

Slik var kampen minutt for minutt.

Selv om keeper Nick Pope gikk riktig vei var straffen så velplassert og hard at Arsenal vant borte på Turf Moor.

– Du blird alltid glad når du scorer sent og vinner tre poeng. Det var en vanskelig kamp. Burnley spiller veldig direkte, har gode innlegg og spisser som kan score. Vi visste at det ville bli vanskelig, så det er derfor vi er veldig glad, sier Koscielny ifølge BBC.

Sanchez avgjorde i 89. minutt mot Burnley på Emirates sist sesong, mens på bortebane ble Laurent Koscielny matchvinner på overtid i 1-0-seieren til Arsenal.

– Det var en veldig viktig seier. Viktigere enn Tottenham-kampen. Det var helt nødvendig å vinne her, sier Koscielny.

Arsenal er oppe i 25 poeng på fjerdeplass, ett mer enn Tottenham og to foran Liverpool. En av sesongens positive overraskelser til nå, Burnley, forblir på syvendeplass med 22 poeng.

Så du? Utrolig scoring reddet Chelsea

Burnley i stolpen

Burnley var nære en drømmestart etter kvarteret. Johann Berg Gudmundsson kom til skudd i straffefeltet og bare stolpen sto i veien for islendingen.

Rett etterpå lurte Alexandre Lacazette av en forsvarsspiller og fant Aaron Ramsey som satte ballen utrolig nok over like foran mål.

United slo Brighton: Mourinho hyllet Brighton etterpå

Ellers var det en sjansefattig omgang. Jeff Hendrick testet Petr Cech med en heading fra bakre stolpe. Den besto den tsjekkiske Arsenal-keeperen med glans.

Misser totalt med Wenger-selfie:

Blokkerte skudd

Andre omgang startet med en god mulighet for Arsenals Sead Kolasinac, men han brukte for lang tid og da skuddet kom ble det for trangt.

Les mer: Han har over 700 Arsenal-plagg

Kanskje skulle Bellerin hatt straffe med 22 minutter igjen av ordinær da han gikk i bakken etter en takling fra Robert Brady. Dommer Lee Mason lot derimot spille gå videre.

Kort tid etter ble samme Brady sitt skuddforsøk fra 16 meter blokkert av nettopp Bellerin. Det samme skjedde med innbytter Jack Wilsheres tupp i 80. minutt. Og med Ramseys forsøk fra 14 meter i 88. minutt.

Traff de blink? Slik spådde Norsk Regnesentral utfallet av Eliteserien

Superstjernen til VG: Jeg har alltid tro på Wenger

Ny Everton-smell

Everton sliter kraftig om dagen. Torsdag ble de overkjørt av italienske Atalanta og tapte 5-1 på eget gress. Søndag gikk det ikke noe særlig bedre.

Southampton banket de blå hele 4-1. Steven Davis, Dusan Tadic og to ganger Charlie Austin scoret for vertene. Gylfi Sigurdsson utlignet for Everton like før pause. Uten at det hjalp, viste det seg til slutt.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder