PÅ PRESSEKONFERANSE: Ole Gunnar Solskjær var i godt humør da han satte seg på podiet. Foto: Arilas Berg Ould-Saada / VG

Solskjær til VG etter «mirakelet i Paris»: – Helt utrolig i garderoben

PARIS (VG) (PSG – Manchester United 1–3, 3–3 sammenlagt) Ole Gunnar Solskjær (46) fortalte sønnen at Manchester United var sjanseløse da han så at de ble trukket mot PSG i Champions League. 79 dager senere ledet han klubben til det han kaller «mirakelet i Paris».

– Jeg sa faktisk det. Jeg husker at jeg så på med Noah (sønnen), sier Solskjær til VG og ler.

les også

Neymar raser etter handssituasjonen som sendte United videre: – Dette er en skam

Utgangspunktet hans før returkampen i Paris var enda vanskeligere enn det så ut da trekningen fant sted, mens han satt i sofaen og så på TV hjemme i Norge. Etter 2–0-tapet på Old Trafford måtte Solskjær klare seg uten fem av spillerne som startet den første kampen da United gjestet Parc des Princes onsdag kveld. Likevel gikk de videre.

les også

Må føles som verdens vakreste ran

– Du har opplevd å slå Brasil i 1998-VM, å score vinnermålet i Champions League i 1999, og nå dette. Hva er det villeste?

– Jeg har noen fantastiske minner, hæ? Det er sånt fotballen gir deg. Det er spesielt når du er manager og gjør dette med støtteapparatet og spillerne dine. Det var helt utrolig i garderoben. Det å se hele klubben sammen, med eiere (Avram Glazer), tidligere managere (Sir Alex Ferguson), tidligere spillere (Eric Cantona blant andre). En helt enorm stemning, sier Solskjær til VG.

– Hva sa Ferguson til deg?

– Han er selvfølgelig glad og stolt, han også. Det er sånn vi gjør det i Manchester United, sier Solskjær.

Hyller Lukaku og Rashford

Nordmannen strålte da han entret pressekonferanserommet etter den historiske bragden i den franske hovedstaden. Han kaller det «mirakelet i Paris» – aldri før har en klubb kommet tilbake etter å ha tapt 2–0 på hjemmebane i en utslagsrunde i Champions League.

Solskjær tok seg tid til å rose målscorerne sine etter kampen: Romelu Lukaku, som scoret to mål i sin tredje kamp på rad, og Marcus Rashford, som holdt hodet kaldt og scoret det avgjørende straffesparket på overtid.

– Seks mål på tre kamper. Ikke verst, eller hva? Han har jobbet sokkene av seg helt siden jeg kom, for å komme i bedre form og få en plass på laget. Jeg elsker spisser som vil score masse mål på trening, han trener på det hver dag. Han har fått kritikk, men vi har brukt ham i en bedre posisjon nå, og jeg er henrykt på hans vegne. Han er en god gutt, sier Solskjær om Lukaku.

les også

Forvirring etter Solskjærs kontraktsuttalelser

– Hva kan du si om Rashfords straffemål?

– Aldeles fantastisk. Fryktløst. Gutten har ingen tvil eller frykt i seg. Sånn er det når man er ung. Jeg var ikke sikker på om vi kom til å score. Jeg har vært i Champions League med Molde før, vi spilte mot Basel og fikk straffe i siste minutt. Da bommet vi. Det gikk gjennom tankene mine. Men Rashford og Lukaku var satt opp på straffer i dag, det var opp til dem å slåss om hvem som skulle ta den, og Rashford scoret. Fantastisk, sier Solskjær.

Tror United kan vinne CL

Nå skal Solskjær lede United i kvartfinaler. De er kvalifisert i likhet med Tottenham, Porto og Ajax. Åtte lag skal gjøre opp om de fire siste plassene neste uke. Etter seieren over PSG tror Solskjær at United kan vinne turneringen for første gang siden 2008.

– Vi har selvfølgelig troen på oss selv. Vi kan gå hele veien. Men vi må bare vente på trekningen, sier Solskjær.

– Bryr du deg om hvem dere trekker?

– Du kan ikke håpe på noen eller ikke håpe på noen. Alle lagene som er videre, er kvalitetslag.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder