Tottenham låner Nilsen

FOTBALL

På torsdagens trening med Sheffield United kom manager Steve Bruce bort til Roger Nilsen og sa at den norske venstrebacken skulle til Tottenham.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:17

I utgangspunktet skal Nilsen være lagkamerat med Steffen Iversen, Espen Baardsen, David Ginola og de andre Tottenham-stjernene ut sesongen.

Tottenham må ikke batale noen overgangssum, men London-klubben overtar lønnsutbetalingene til Nilsen.

Flere år utenlands

Etter årets sesong er Nilsen uten kontrakt, en såkalt fri agent. Han sier til VG at han er inntilt på å være flere år i utlandet, men vet ikke om det blir i Tottenham. Det vil tiden vise.

- Jeg er lei av Sheffield United, og lengtet bort derfra, sier Nilsen til VG, og innrømmer at han kommer dårlig ut med manager Bruce.

Nilsen har langt fra vært i slaget den siste tiden, og fått liten spilletid av manager Bruce. Men dette viste seg etterhvert å ha andre årsaker enn bare formsvikt. Uten at legene til Sheffield United fant ut av det har Nilsen hatt problemer med saltbalansen i kroppen, og derfor vært uvanlig slapp. Dette fant ikke legeteamet ut av, noe Nilsen selv mislikte sterkt.

Konkurrent suspendert

Alt tyder på at Nilsen vil få sjansen for Tottenham ganske snart. Venstreback Justin Edinburgh ble utvist i ligacupfinalen mot Leicester sist søndag, og starter soningen 4. april. Det er dagen før Tottenham møter Newcastle borte, og helgen etter møter Tottenham Newcastle igjen, men da i semifinalen i FA-cupen.

Sannsynligvis er argentinske Mauricio Taricco førstevalget til George Graham på venstrebacken, men det er langt fra sikkert at Tottenham ønsker å "vise alle kortene" i seriekampen mot Newcastle før semifinalen, og der kan Nilsens sjanse ligge.

Roger Nilsen spilte 190 A-kamper for Sheffield United. Han kom til klubben i november 1993, og rykket ned fra Premier League våren 1994. I 1996/97 spilte han og Sheffield United opprykksfinale mot Crystal Palace, men tapte 0-1.