SLÅTT AV NEYMAR: Lionel Messi (t.v.) og Cristiano Ronaldo har de siste årene kriget om å bli kåret til verdens beste fotballspiller. Men hverken er verdens mest verdifulle, ifølge rapporten til CIES.
SLÅTT AV NEYMAR: Lionel Messi (t.v.) og Cristiano Ronaldo har de siste årene kriget om å bli kåret til verdens beste fotballspiller. Men hverken er verdens mest verdifulle, ifølge rapporten til CIES. Foto: LLUIS GENE / AFP

Ny rapport: Ronaldos markedsverdi i fritt fall

FOTBALL

Neymar topper listen over verdens mest verdifulle spillere foran Lionel Messi. Cristiano Ronaldo faller 42 plasser til en 49. plass, mens Gareth Bale ikke er inne på topp 100.

Publisert:

Det viser den nye rapporten til det sveitsiske statistikk- og analysebyrået CIES Football Observatory.

Der verdsettes Real Madrid-stjerne Cristiano Ronaldo, som nylig hentet hjem sin femte Gullball, til 80,4 millioner euro i dagens marked. Det plasserer ham mellom Manchester Uniteds Anthony Martial og Monacos Fabinho, på en smått beskjeden 49. plass. Det er 42 plasser og cirka 45 millioner euro dårligere enn i fjor.

– Alderen hans er den viktigste (grunnen til fallet i verdi), men Real Madrid har heller ikke prestert så bra i det siste og Ronaldo har heller ikke scoret så mange mål de siste månedene, forklarer Raffaele Poli i CIES overfor ESPN.

Lagkompis Gareth Bale har slitt med en haug av skader de siste sesongene og han, som ble tidenes dyreste da han signerte for den spanske klubben, har faktisk falt utenfor topp 100-listen.

Bedre går det da med PSG-stjerne Neymar, som feiret på dette viset da han scoret 1–0-målet da PSG ble klare for fransk ligacupsemi onsdag kveld.

Han topper listen med en verdi på 213 millioner euro, som riktignok er litt mindre enn det PSG faktisk kjøpte ham for, foran Lionel Messi (202,2 mill. euro). Tottenhams Harry Kane (195 mill. euro) er på 3. plass.

Her kan du lese mer om