SPILLER KANT: Alexander Sørloth, her under Premier League-debuten mot Everton, har blitt brukt som venstrekant i sine to første kamper. Foto: PETER POWELL / REUTERS

Thorstvedt om Sørloth-rolle i Premier League: – Ikke sånn du ønsker

Alexander Sørloth (22) har gått fra å være måltyv i Danmark til å bli brukt som venstrekant i Premier League.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I sine to første kamper for Crystal Palace, mot Everton og Tottenham, har den norske landslagsstjernen blitt brukt på venstrekanten i samfulle 90 minutter.

– Jeg skulle gjerne spilt spiss, for det er det som er min foretrukne rolle, men jeg synes det har gått greit selv om vi har møtt to veldig gode lag, sier Sørloth til VG.

les også

Hodgson overrasket og fornøyd med Sørloths debut tross tap

Mareritt-program

Det er ingen enkel start på Premier League-karrieren han får servert: Debut borte mot Everton, andre kamp hjemme mot Tottenham, og et heseblesende program de neste ukene: Manchester United (H), Chelsea (B), Huddersfield (B) og Liverpool (H).

– Det er artig. Du blir kastet ut i det. Det er mye bedre dét enn å vente. Bortsett fra at vi har tapt, synes jeg det har gått høvelig greit. Jeg mangler bare å putte et mål nå, sier Sørloth.

les også

Sjokkbeskjeden som kunne veltet Sørloth-overgangen

– Har du fått indikasjoner om at du får sjansen som spiss etter hvert?

– Jeg har ikke fått beskjed om det, nei. De har sett kamper av meg i Danmark, hvor jeg noen ganger spilte litt ute på siden i en 3-4-3-formasjon, og de vet at jeg har ganske bra fart i «skøytene». Så de har funnet ut at jeg passer greit i en kantrolle, sier 22-åringen, som har funnet seg en leilighet i Vauxhall, sentralt i London.

Thorstvedt: – Veldig imponert

TV 2-ekspert og tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt har fulgt nøye med på Sørloths to første kamper i England.

– Det er egentlig en spiss som spiller venstreback. Spesielt mot Tottenham spilte han praktisk talt i forsvar. Det er ikke sånn du ønsker at det skal være. Men sånn må det bli, du må ta den jobben du får tildelt. Sørloth må bare jobbe ræva av seg og ta de defensive løpene, Thorstvedt til VG.

les også

Sørloth er økonomisk sikret for livet – solgt for 130 millioner

– Hvordan synes du han har klart seg?

– Bra. Han var bra i den første kampen. Jeg var veldig, veldig imponert over det han leverte i første omgang mot Tottenham, sier Thorstvedt.

Som kant, og mot tøff motstand, blir det mange fysiske bataljer og mye defensivt arbeid for Sørloth – og ikke fullt så mange målsjanser som i dansk fotball.

– Du kan i grunn bare dømme ham på innsatsen, fysikken og touchen. Han sendte blant annet Moussa Dembélé veggimellom på søndag. Han har gjort noen ting som har vært helt sånn «wow», sier Thorstvedt.

Tror på spiss-mulighet

Crystal Palace har for øyeblikket en hel ellever med spillere ute med skade. Når lagets største stjerne, kantspilleren Wilfried Zaha, kommer tilbake, tror Thorstvedt at Sørloth kan få muligheten som spiss.

les også

Derfor sa Stabæk-Ohi nei til over 10 millioner i lønn

Den nåværende spissen, Christian Benteke, har nemlig kun levert én scoring på de ni siste kampene i Premier League. Og når det kommer kamper med litt mer overkommelig motstand, er det grunn til å tro at trener Roy Hodgson går tilbake til en mer vant 4-4-2-formasjon.

– Men jeg tror ikke man skal forvente at Sørloth scorer mer enn ett mål denne sesongen. Det er så uhyre vanskelig, sier den tidligere landslagskeeperen.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool98102171425
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal94321312115
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder