Kaos om Coolen-ansettelsen: Koteng kaller Ingebrigtsens uttalelser for løgn

GLASGOW/OSLO (VG) – Rini Coolen fortalte meg at han fikk tilbud om trenerstillingen forrige mandag, to dager før Valur-kampen, sier Kåre Ingebrigtsen. RBK-styreleder Ivar Koteng mener det er løgn - og sier at tilbudet kom etter kampen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det hersker stor forvirring rundt tidspunktet Rini Coolen ble tilbudt jobben som Rosenborg-trener.

– Rini Coolen ringte meg (etter sparkingen) og fortalte at han hadde fått tilbud om å trene Rosenborg mandag, altså to dager før kampen mot Valur på Lerkendal.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Det sier den nylig sparkede Kåre Ingebrigtsen til VG. Nyheten om at han var ferdig som Rosenborg-trener, kom torsdag, dagen etter at RBK hadde slått Valur 3–1.

– Hvordan reagerte du da Coolen sa dette til deg?

– Jeg ble overrasket da han sa at det var mandag, men tenkte ikke så mye over det før noen ba meg se pressekonferansen nå i kveld, hvor det virker som om Ivar Koteng må hjelpe alle med hukommelse, svarer Ingebrigtsen.

RBK-styreleder Ivar Koteng er imidlertid av en annen oppfatning. Etter at VG først siterte ham på at Coolen ble tilbudt jobben en halvtime før Valur-kampen, kom han tilbake til VG og følte seg feilsitert.

– Ingebrigtsen ble vedtatt sparket en halvtime før Rosenborg mot Valur på Lerkendal. Da styremøtet var ferdig, ble Coolen spurt om å stille til et møte torsdag morgen, sier RBK-styreleder Ivar Koteng til VG.

– Torsdag morgen, klokken 08.30, fikk Coolen tilbud om jobb. Han brukte ti minutter på å si ja, sier Koteng.

les også

Ingebrigtsens kone: – De siste dagene har vært tøffe

Om Kåre Ingebrigtsens sitater til VG, er han lite imponert.

– Dette er løgn fra Kåre Ingebrigtsen, sier Ivar Koteng til VG.

VG hadde tidligere en overskrift som het «Kaller Ingebrigtsen en løgner». Dette er nå endret til «Koteng kaller Ingebrigtsens uttalelser for løgn».

Ingebrigtsen blir på sin side forbauset over Kotengs reaksjon.

– Det er overraskende at Ivar Koteng kaller dette løgn. At Coolen fikk tilbud om jobben forrige mandag, det har jeg fra flere hold i klubben, inkludert Coolen selv. Så jeg tror heller at Koteng må begynne å snakke med folk i klubben sin, sier Kåre Ingebrigtsen.

Forvirringen om når Rini Coolen ble tilbudt jobben som RBK-trener startet etter en smått forvirrende pressekonferanse på Celtic Park, i forkant av Rosenborgs Champions League-kvalik mot Celtic.

Der svarte Rini Coolen først at han ble tilbudt jobben forrige mandag, altså to dager før Rosenborg spilte mot Valur, men at han ikke husket riktig.

Han svarte deretter bekreftende på spørsmål om han ble tilbudt jobben før Valur-kampen.

Da Coolen ble spurt om å oppklare, gikk han imidlertid tilbake på uttalelsen - og sa at han ble tilbudt jobben torsdag.

Se hva som skjedde i videovinduet øverst i saken. Lengre ned i artikkelen kan du lese hvordan pressekonferansen forløp.

les også

RBK-spillerne ba ledelsen om å gjeninnsette Ingebrigtsen

Like etter siterte VG styreleder Ivar Koteng på at Coolen ble tilbudt trenerjobben en halvtime før Valur-kampen, før Koteng kom tilbake til VG og sa at han føler seg feilsitert.

Han benekter at Coolen ble tilbudt jobben før Valur-kampen, slik Kåre Ingebrigtsen hevder å ha informasjon på.

Det som egentlig skulle være en pressekonferanse angående Rosenborgs Champions League-kvalik mot Celtic, utviklet seg med andre ord til å bli en forvirrende suppe om når Rini Coolen fikk jobbtilbudet fra Rosenborg.

På pressekonferansen ble det presisert at RBK-duoen Rini Coolen (trener) og Mike Jensen (kaptein) skulle svare på spørsmål relatert til kampen. Da det likevel ble stilt spørsmål om avskjeden til Kåre Ingebrigtsen, svarte Jensen unnvikende. Coolen svarte imidlertid for seg.

les også

Bjørnebye taus om Kåre-sparkingen: - En policy jeg også må følge

– For en uke siden var du ikke trener. Var du forberedt på å lede laget i det hele tatt? Og når ble du spurt om å være trener?

– Det var forrige mandag. Jeg tror det var mandag. I hvert fall tre dager før vi startet å trene. Avgjørelsen om å bytte trener, var tatt av klubben, og spørsmålet var om jeg kunne steppe inn, hjelpe klubben og arbeide med spillerne opp mot de neste kampene. Det sa jeg ja til, svarer Rini Coolen på VGs spørsmål.

– Så avgjørelsen var tatt før Valur-kampen på Lerkendal?

– Ja, det stemmer, svarer Coolen bekreftende på VGs oppfølgingsspørsmål.

Litt senere fikk Coolen imidlertid spørsmål om han kunne oppklare.

– Fikk du beskjed om ansettelsen før den andre treneren ble sparket?

– Nei, du hører ikke på meg, sier Coolen.

– Men du sa det var mandag...

les også

Idrettsjurist reagerer på sparkingen av Ingebrigtsen: – Primitivt

– Nei, det var torsdag... Jeg sa jeg ikke var helt sikker på hvilken dag det var. Men uansett, det var dagen etter kampen.

– At du ble spurt?

– Ja, jeg ble spurt om morgenen om en prat med styrelederen, sier Coolen, som også avslørte at han ser for seg å gå tilbake til sin gamle rolle som utvikler i klubben om et halvt år.

Noen minutter senere bekreftet imidlertid Ivar Koteng til VG at henvendelsen til Coolen kom før Valur-kampen, før han deretter mente seg feilsitert og sa at jobbtilbudet ikke kom før torsdag morgen.

Akkurat nå er det imidlertid onsdagens Celtic-kamp Rosenborg tenker på. Der anser kaptein Mike Jensen eget lag for å være underdog.

– Er Celtic favoritter?

les også

Supporternes Ingebrigtsen-hyllest omtales som surrealistisk i Skottland

– Ja.

– Hvorfor?

– Vi var i Europa League i fjor, de i Champions League. De slo oss i fjor, og hvis du sammenligner klubbene, er de en større klubb. I tillegg er de på hjemmebane. Men vi skal prøve å slå fra oss, sier RBK-kapteinen.

Tore Reginiussen mener det har blitt vanskeligere for mindre lag å komme seg inn i Champions League. Likevel ser han muligheter.

– Det er klart, du skal slå ut Celtic og så AEK Athen, så får man sikkert en god motstander i playoff-kampen også.

– Man har ikke råd til noen feilskjær. Det er en lang og tøff vei. Europa League er vel kanskje mer vårt nivå akkurat nå, men drømmen lever fortsatt. Man ser mindre lag gjøre det i blant, man må bare ha litt flyt og marginer, sier han til VG etter Rosenborgs trening på Celtic Park.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder