SA NEI: Zlatan Ibrahimovic vil ikke spille på kunstgress. Her mot Minnesota Uniteds Brent Kallman 11. august. På naturgress. Foto: Marcio Jose Sanchez / TT NYHETSBYRÅN

Zlatan nektet kunstgress – møtte i stedet verdensstjerne

Zlatan Ibrahimovic ville ikke spille på kunstgress. Han møtte i stedet verdensartisten Ed Sheeran lørdag. Nå kommer kritikken.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Lørdag ble ingen god dag for LA Galaxy.

Jørgen Skjelvik og Ola Kamara opplevde et lite mareritt på den amerikanske vestkysten. Seattle Sounders vant 5–0 anført av blant andre den svenske VM-spilleren Gustav Svensson – som har tidligere har vært kritisk til Zlatans farse med landslaget sist vår.

les også

Zlatan viser skrekkskaden: – De sa det var over

– Jeg forstår at kunstgress ikke er optimalt. Men spillere som tjener millioner og som ikke vil spille 90 minutter på kunstgress er vits for meg, skriver den tidligere MLS-stjernen Jeb Brovsky på Twitter.

Zlatan Ibrahimovic kom tidligere i år tilbake fra en alvorlig kneskade og vil tydeligvis ikke utsette seg for annet enn naturgress. Rangers-manager Steven Gerrard gikk søndag ut med et ønske om kunstgressforbud etter at Jamie Murphy fikk en alvorlig kneskade på underlaget i Skottland.

STJERNEMØTE: Zlatan med Ed Sheeran i Pasadena. Lørdagskvelden ble bedre for svensken enn for lagkameratene i Seattle. Foto: Hentet fra Instagram

– Det er en skam å spille på kunstgress, sa Zlatan ifølge Aftonbladet i forrige uke. Galaxy-trener Sigi Schmid sier at stjernen kommer til å spille på kunstgress i et eventuelt sluttspill, men ikke i grunnspillet.

Men det hadde utvilsomt vært bruk for Zlatan i Seattle. Toppscoreren med 15 mål på 19 kamper var savnet. Han satte sitt første hat trick for Galaxy 30. juli. Men etter 4–3 over Orlando City har det gått blytungt. August har kun gitt to av 12 mulige poeng.

les også

Zlatans hattrickshow: Tre mål på 24 minutter

Mens Zlatan virket ikke tynget da han lørdag møtte Ed Sheeran. Det britiske popfenomenet startet Nord-Amerika-turneen med 90.000 tilskuere i Rose Bowl i Pasadena.

Men 44.213 jublet for utklassingen av LA Galaxy i Seattle.

Neste sjanse kommer i lokaloppgjøret mot Adama Diomandes Los Angeles FC i StubHub Center lørdag. Da er Zlatan ventelig tilbake.

På naturgress.

PS! Diomande spilte den siste snaue halvtimen og la opp til det siste målet da Los Angeles FC slo Colorado Rapids 2-0 i MLS søndag. Hjemmelaget klamret seg til en 1-0-ledelse da han iflge NTB i det 80. minutt spilte Diego Rossi fri med en frekk hælflikk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder