NY MANN: Kepa Arrizabalaga, her i en U21-kamp for Spania. Foto: MACIEJ GILLERT / AFP

Chelsea gjør Kepa (23) til tidenes dyreste keeper

Kepa Arrizabalaga (23) er bekreftet Chelseas nye burvokter, klubbens rekordsignering og tidenes dyreste keeper. Samtidig er altså Thibaut Courtois (26) klar for Real Madrid.

Det er dermed Kepa Arrizabalaga som skal fylle tomrommet etter Courtois. Pris: Rundt 750 millioner kroner. Det gjør han til verdens dyreste målvakt – en rekord han tar fra Alisson, som bare fikk ha den tittelen i et par uker, etter at han forlot Roma til fordel for Liverpool.

Chelsea har jaget en ny målvakt hele sommeren, og nå har altså valget falt på Kepa Arrizabalaga fra Athletic Bilbao.

– Det var mye som lokket meg til Chelsea, sier han til klubbens hjemmesider.

– Alle titlene som er vunnet, de andre spillerne, byen, Premier League ...

les også

Daily Mail: Pogba desperat etter å forlate Manchester United

– Det er en veldig beslutning for meg, for min karriere og for meg personlig, sier Kepa Arrizabalaga.

Blir klubbens rekordkjøp

Han har blitt enig med klubben om de personlige betingelsene og gjennomgått den medisinske testen som gjør at han blir Maurizio Sarris nye burvokter.

Og det var landsmann Alvaro Morata som tidligere hadde «Chelsea-rekorden» som dyreste spiller.

les også

Agenten bekrefter: Kitolano skal i Wolves-møter onsdag

– Kepa er et talent som vi har beundret i lang tid og vi er ekstremt glad for at han kommer hit, sier Chelseas direktør Marina Granovskaja.

– Han har allerede vist fantastiske kvaliteter og kontinuitet og kommer til å utgjøre en viktig mann for Chelsea i årene fremover. Hans langtidskontrakt viser at vi har troen på ham.

Kontrakten er nemlig på syv år!

Den nye Chelsea-keeperen har tilbrakt hele sin profesjonelle karriere i Athletic Club, sett vekk fra noen utlån til klubber som Ponferradina og Real Valladolid.

Med 184 centimeter på strømpelesten var han ifølge statistikkleverandøren Opta keeperen med den tredje høyeste redningsprosenten i La Liga forrige sesong, og han hadde også den nest høyeste redningsprosenten på straffer.

Chelsea-spiller David Luiz har ifølge Goal uttalt seg om den kommende overgangen. Den brasilianske midtstopperen er ikke redd for at 23-åringen vil la seg affisere av den voldsomme prislappen.

– Han er en fantastisk målvakt. Fra et økonomisk perspektiv, alle klubber i verden bruker penger. Tallene betyr ikke noe, vi er fornøyde fordi Chelsea alltid gjør det som er best for klubben, sier han.

Den spanske 23-åringen var en del av Spanias VM-tropp denne sommeren, men fikk ikke spille da David de Gea voktet de spanske stengene på russisk gress. Kepa har til nå notert seg for én landskamp.

les også

Sky Sports: Courtois skulket trening for å tvinge frem Real Madrid-overgang

les også

Ørjan Nyland klar for Aston Villa

Det engelske overgangsvinduet stenger for øvrig torsdag 9. august, mens seriestart er førstkommende helg.

Chelsea spilte med Argentinas syndebukk fra VM, Willy Caballero, i Community Shield-tapet for Manchester City, men det spørs om ikke Kepa blir å se mellom stengene når Chelsea serieåpner mot Huddersfield.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder