Aalesund overtok tabelltoppen - Viking tapte igjen

(Ham-Kam-Aalesund 1–3, Viking-Tromsdalen 2–4, Ull/Kisa-Mjøndalen 2–2) Det ble en god søndag for Aalesund, som overtar tabelltoppen etter at Mjøndalen klarte bare uavgjort og Viking gikk på et nytt tap.

 • Ole Kristian Strøm

Artikkelen er over ett år gammel

– Dette kommer til å bli tett helt inn, sier Aalesund-trener Lars Bohinen til VG.

Forrige helg dummet Viking seg ut mot Florø, mens Aalesund klarte bare uavgjort mot Jerv. Mjøndalen var derfor det eneste av de tre tetlagene som vant.

Men de klarte ikke å holde på serieledelsen etter at det ble 2–2 mot Ull/Kisa søndag. Nå leder Aalesund med bedre målforskjell enn Mjøndalen, men begge har 53 poeng.

Viking er plutselig fire poeng bak de to andre - når fire kamper gjenstår.

Lars Bohinens Aalesund vant 3–1 i bortekampen på Hamar. Ham-Kam fikk en vrien oppgave da Markus Solbakken fikk rødt kort 20 minutters før slutt. Da sto det 2–1 til gjestene, og så økte Habib Gueye til 3–1 etter at Aron Elis Thrandarson hadde holdt en instruksjon fra læreboka ved å gå til dødlinjen og legge 45 grader tilbake.

Samme Thrandarson hadde forarbeidet også da Holmbert Aron Fridjonsson utlignet til 1–1, mens Torbjørn Agdestein scoret det viktige 2–1-målet. Fridjonsson måtte ut med skade etter en drøy times spill.

– Vi har godt håp om at han blir klar til neste kamp, som er om 16 dager, sier trener Bohinen til VG. Aalesund får besøk av Viking i neste serierunde.

les også

Serieleder Mjøndalen lurte Kongsvinger med 11 år gammelt frispark-trekk: – Bare flaks

– Vi har en tøff innspurt. Vi har to topplag og to bunnlag igjen. Alle har noe å spille for. Men hvis vi gjør jobben vår, så skal det bli bra. Alt er opp til oss selv, sier Torbjørn Agdestein til Eurosport.

– Det kommer til å bli spennende. Det er viktig at vi konsentrerer om de tingene vi kan kontrollere selv, sier Lars Bohinen til VG.

les også

Nytt poengtap for RBK

Mjøndalen har hjemmekamp mot Jerv i neste serierunde.

Viking tok føringen tidlig ved Johnny Furdal, og Kristian Thorstvedt stanget inn 2–0 før 1. omgang var halvspilt. Men Tromsdalen kom tilbake og reduserte til 2–1 ved Vegard Lysvoll, som skjøt ved siden av muren og ballen lurte seg inn ved stolperoten.

Ti minutter ut i 2. omgang, var Sondre Bjørnshol uheldig og satte ballen i eget mål slik at det sto 2–2 i Stavanger. Han skulle heade ut til corner, men traff i stedet nettmaskene.

les også

Kristiansund ga «gutan» fra Tromsø juling

Viking-problemene skulle ikke stoppe med det: Anders Jenssen sendte Tromsdalen i ledelsen 3–2 og så ble det 4–2 ved Mohammed Jama.

En miss hos Ull/Kisa gjorde at Mjøndalen kunne gå i føringen ved Sarpsborg-klare Jonathan Lindseth. Det var Olivier Occéan som sto bak pasningen. Men vertene kom tilbake og utlignet til 1–1 på en klassescoring av Ole Andreas Nesset. Lars-Jørgen Salvesen ga Ull/Kisa 2–1-ledelse, men Tonny Brochmann utlignet for Mjøndalen.

Mer om

 1. Fotball 1. div
 2. Mjøndalen IF
 3. Viking FK
 4. Aalesund FK

Flere artikler

 1. For en opprykksthriller: Aalesund, Viking og Mjøndalen ligger likt

 2. Castro-dobbel da Aalesund vant igjen

 3. AaFK tok nytt steg mot Eliteserien, dødt løp mellom Start og Sandefjord

 4. Hansen spår favoritt-flopp i 1. divisjon – tror på nytt Mjøndalen-eventyr

 5. Viking og Mjøndalen rykket opp etter drama: - En vanvittig scoring

Fra andre aviser

 1. Lima og Grønner får tillit mot Jerv

  Aftenposten
 2. Agdestein og Fridjonsson benkes

  Aftenposten
 3. Toppscorer Fridjonsson på benken

  Aftenposten
 4. Her er Bohinens utvalgte mot Notodden

  Aftenposten
 5. AaFKs tapte toppkampen – nå er serieledelsen spist opp

  Aftenposten
 6. AaFK gjør én endring på laget

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no